Best price

Tabamex Membantu Anda Berhenti Merokok Dengan Mudahnya!

Walaupun banyak kempen melalui media massa telah dilaksanakan di merata negara didunia sejak bertahun-tahun lamanya namun usaha ini supaya meningkatkan kesedaran orang ramai tentang bahaya tabiat merokok seperti masih belum berjaya. Begitu juga dengan penguatkuasaan undang-undang melarang penjualan rokok kepada pembeli berumur di bawah 16 tahun serta perlaksanaan cukai yang tinggi terhadap harga jualan rokok telah dilancarkan kerana pihak kerajaan ingin memastikan tabiat merokok di kalangan orang ramai dapat dibendung, dikawal dan dikurangkan kalaupun tidak dihapuskan sama sekali. Namun peningkatan bilangan perokok terus meningkat setiap tahun. Mungkin kerana setiap individu berbeza oleh itu memerlukan cara untuk berhenti merokok yang lebih spesifik.

Adakah anda tercari-cari produk yang sesuai untuk mencegah tabiat merokok dengan pantas? Cubalah Tabamex yang mampu menghilangkan rasa ketagihan merokok dan merawat paru-paru agar menjadi lebih sihat. Sila baca lanjut disini.

Tabamex Supplement Yang Menghentikan Ketagihan

Terdapat banyak produk yang telah diperkenalkan untuk mencegah ketagihan merokok berada dipasaran. Untuk merawat masalah ketagihan merokok dan menyihatkan semula paru-paru semulajadi, disyorkan untuk mencuba Tabamex yang berkesan ini. Tabamex ini amat mudah untuk digunakan, senang dibawa kemana-mana, dan mudah disimpan. Mengapa perlu mencuba Tabamex yang terbaik ini? Sila baca selanjutnya disini:

1) Ia Membersihkan Paru-Paru

Tabamex berupaya untuk mengembalikan kesihatan paru-paru orang yang merokok. Ia merupakan sejenis produk dalam bentuk titisan cecair yang membantu membersihkan paru-paru daripada toksin, nikotin dan mengurangkan ketagihan asap rokok serta menghindarkan nafas berbau.

Ia mengandungi komponen herba semula jadi khas yang membentukkan lapisan perlindungan di paru-paru serta membantu meningkatkan kualiti pernafasan dan peredaran oksigen didalam badan. Pengguna Tabamex tidak lagi berasa sesak nafas akibat kesan merokok.

Tabamex

2) Menguatkan Metabolisme

Penggunaan Tabamex akan membantu dalam meningkatkan lagi metabolisme badan. Perokok terdedah dengan pelbagai toksin sehingga menyebabkan metabolismenya terganggu. Selain itu, sebatang rokok mengandungi ribuan unsur racun toksik dan unsur yang dikaitkan dengan penyakit barah (karsinogen). Dengan pembersihan paru-paru dan meningkatkan kadar oksigen didalam badan, pemulihan organ berlaku dan sistem metabolisme badan dapat ditingkatkan.

3) Menghentikan Ketagihan Nikotin

Jutaan manusia yang merokok didapati megalami ketagihan Nikotin. Rokok mengandungi satu unsur yang dipanggil nikotin yang mengakibatkan ketagihan sebagaimana ketagihan dadah kokain dan heroin. Ketagihan pada nikotin inilah yang menyebabkan perokok untuk menghisap rokok yang seterusnya sehinggalah sama ada dia tidak berhenti merokok sama sekali ataupun meninggal dunia akibat penyakit yang disebabkan racun-racun didalam rokok tersebut. Dengan menggunakan Tabamex setiap hari, rasa ketagih dapat dihentikan dengan memberi rangsangan kepada otak untuk berhenti merokok.

back to menu ↑

Harga Yang Berpatutan da2n Pembekal Utama

Sila dapatkan supplemen Tabamex yang asli dilaman web rasminya (klik disini). Anda perlu mendapatkannya dilaman web rasmi untuk mengelakkan produk palsu yang dijual berleluasa dipasaran. Dengan membuat pembelian secara online di laman web rasminya, anda boleh memperolehi diskaun sebanyak 50% semasa tawaran istimewa dilancarkan.

Dengan memesan secara online, anda boleh mendapatkan makanan supplemen ini dengan harga RM179 sahaja dari harga sebenar, RM358. Pegawai Perkhidmatan Pelanggan akan menghubungi anda untuk membuat pengesahan pesanan dan seterusnya akan memproses pembelian dan penghantaran ke alamat rumah anda.

back to menu ↑

Lihat Bagaimana Tabamex Menghentikan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Di Malaysia, terdapat perkhidmatan rawatan berhenti merokok secara percuma disediakan seperti klinik berhenti merokok tetapi sangat sedikit bilangan perokok yang mengambil tindakan daripada perkhidmatan ini. Sekiranya anda disahkan menghidap penyakit yang berpunca daripada tabiat merokok ataupun terdedah dengan asap rokok (perokok pasif), anda memerlukan rawatan yang segera dan mungkin menelan kos yang tinggi. Kaedah yang mudah untuk berhenti merokok ialah dengan menggunakan Tabamex. Berikut ialah cara Tabamex menghentikan ketagihan merokok dengan mudah.

1) Didapati dalam bentuk titisan cecair

Terdapat pengguna yang tidak menggemari ubat-ubatan terutama dalam bentuk pil atau minuman. Ia kerana dikhuatiri mempunyai rasa yang pahit dan juga rasa yang tidak menyelerakan. Untuk mengelakkan masalah tersebut, Tabamex dicipta dalam bentuk titisan yang boleh dititiskan dibawah lidah untuk menghentikan ketagihan pada badan. Ia juga alternatif mudah yang menggantikan patch rawatan, gula-gula getah nikotin, ubat atau pil berhenti merokok dan ubat cecair jenis minuman yang pahit.

Tabamex

2) Memberi Rangsangan Kepada Otak Untuk Berhenti Merokok

Ketagihan nikotin merupakan kesan yang bermula daripada otak. Kekurangan kandungan nikotin dalam badan menyebabkan otak memberi isyarat kepada badan untuk mengambil nikotin ataupun merokok semula. Jika isyarat ini berlanjutan, badan akan menjadi stress dan gelisah. JIka seseorang itu mempunyai tabiat merokok yang kerap, otak juga akan mengeluarkan isyarat ini dengan kekerapan yang tinggi. Oleh itu Tabamex mengandungi pati madu dan teh hijau yang memberikan kesan pemintasan pada otak daripada mengeluarkan isyarat mengambil nikotin.

3) Pati Madu dan Teh Hijau

Hasil kajian dari Malaysia mendapati aktiviti oksidan dalam paru-paru dan organ lain orang yang merokok berlaku disebabkan oleh radikal bebas dalam rokok. Aktiviti oksidant mampu merosakkan struktur dan fungsi sel, yang membawa kepada pelbagai masalah kesihatan kepada perokok dan juga perokok pasif. Fungsi madu didalam Tabamex ialah sebagai angen antioksidan yang membantu memulihkan paru-paru dan organ supaya menjadi lebih sihat dan megurangkan kesan sesak nafas. Ia juga meningkatkan kandungan oksigen didalam badan.

Pusat kajian di China telah mendapati bahawa Teh Hijau mampu membantu perokok berhenti merokok. Majoriti perokok mengambil rokok kerana ia dikatakan memberi mereka menghilangkan kegelisahan. Hasil kajian menunjukkan, untuk menghentikan kegelisahan yang dialami perokok, asid amino L-Theanine, yang dijumpai dalam teh hijau mempu menghentikan gejala tersebut. L-Theanine bertindak sebagai agen penenang. Menurut kajian yang sama, teh hijau juga boleh menghilangkan ketagihan nikotin. Teh hijau, yang kaya dengan antioksidan, dapat membantu memulihkan organ dalaman dan kulit melalui kesan antioksidan pada orang-orang yang telah berhenti merokok sepenuhnya.

back to menu ↑

Faedah Berhenti Merokok Dan Menjauhi Asap Rokok

Terdapat banyak faedah kesihatan yang diperolehi jika kita berhenti merokok. Anda mesti mengetahuinya sekarang sebagai motivasi untuk berhenti merokok dengan lebih baik. Berikut ialah bahagian badan yang mendapat manfaat kesihatan apabila anda berhenti merokok.

Otak — Menghentikan Ketagihan Nikotin

Berhenti merokok boleh menyihatkan semula otak anda dan membantu menghentikan kitaran ketagihan. Sebilangan besar reseptor nikotin di otak anda akan kembali ke tahap normal selepas kira-kira sebulan daripada proses berhenti merokok.

Telinga — Menjelaskan Pendengaran

Pendengaran akan menjadi lebih tajam setelah berhenti merokok. Ingat, walaupun kehilangan pendengaran ringan atau tuli merupakan perkara yang remeh, kehilangan pendengaran kekal boleh berlaku sekiranya anda tidak berhenti merokok.

Mata — Penglihatan yang lebih baik

Berhenti merokok akan meningkatkan penglihatan anda pada waktu malam dan membantu memelihara kesihatan mata secara keseluruhan dengan cara menghentikan kerosakan yang dilakukan oleh rokok ke mata anda akibat pengoksidaan.

Mulut — Nafas yang segar dan gigi yang bersih

Tiada siapa yang menyukai mulut yang kotor. Selepas beberapa hari tanpa rokok, gigi anda akan lebih cerah. Tidak merokok sekarang akan menjadikan mulut anda tidak berbau, gigi menjadi lebih putih, dan gusi yang lebih kuat.

Kulit — Muda dan bersih

Berhenti merokok lebih baik daripada menggunakan losyen badan untuk kekal muda. Berhenti merokok boleh membantu membersihkan kulit dari toksin dan penuaan pramatang yang menyebabkan kedutan.

Jantung — Menghentikan Risiko Sakit Jantung

Merokok adalah penyebab utama serangan jantung dan penyakit jantung yang lain. Tetapi banyak risiko penyakit jantung ini boleh dihentikan hanya dengan berhenti merokok. Berhenti merokok boleh mengurangkan tekanan darah tinggi serta-merta. Menurut penemuan, risiko serangan jantung menurun dalam masa 24 jam selepas berhenti merokok.

Paru-paru — Menghentikan Kerosakan Paru-Paru

Paru-paru yang rosak amat susah dirawat. Itulah sebabnya penting untuk berhenti merokok sebelum melakukan kerosakan kekal dalam paru-paru anda. Dalam masa dua minggu selepas berhenti merokok, anda mungkin menyedari bahawa lebih mudah untuk menaiki tangga kerana pernafasan telah menjadi lebih lancar. Jangan tunggu sehingga paru-paru semakin parah; berhenti hari ini!

Tabamex

Paru-Paru — Mencegah Emfisema

Tiada ubat untuk emfisema. Tetapi jika anda berhenti merokok lebih awal, sebelum anda telah melakukan beberapa tahun kerosakan pada kantung udara yang halus di dalam paru-paru anda, ia akan membantu melindungi paru-paru anda daripada mengeluarkan emfisema kemudian.

Paru-Paru Melindungi Fungsi Silia

Silia pada paru-paru akan mendapatkan semula fungsi normal dengan cepat selepas anda berhenti merokok. Silia mempunyai fungsi penting dalam menghalang kemasukan bakteria ataupun jangkitan bakteria diparu-paru. Asap rokok akan merosakkan silia dan jika anda berhenti merokok risiko jangkitan paru-paru dapat dielakkan.

Tabamex ialah produk yang mengandungi bahan semulajadi ini tidak memberi kesan sampingan akibat bahan-bahan kimia merbahaya lagi terlarang untuk digunakan. Inilah kelebihan produk ini dalam menghentikan ketagihan merokok yang ideal secara semulajadi! Oleh itu, jangan tunggu lagi, sila buat pesanan anda disini.

back to menu ↑

Penjelasan Pihak Makmal Mengenai Tabamex

Satu kajian yang teliti telah dijalankan untuk mengkaji keberkesanan Tabamex. Satu temubual secara terbuka dan pemeriksaan kesihatan diadakan bersama sukarelawan yang berusia 20 hingga 30 tahun dan semua sukarelawan diberikan Tabamex sebagai percubaan. Seramai 30 orang sukarelawan diantara 20 hingga 30 tahun diberikan percubaan krim ini secara percuma selama 1 minggu.

Kajian keberkesanan Tabamex dimulakan dengan membuat pemeriksaan kesihatan kepada semua sukarelawan. Sukarelawan yang terpilih merupakan sukarelawan yang tidak menggunakan apa-apa produk selama 3 hari dan semua masalah kesihatan mereka direkodkan yang berpunca daripada ketagihan merokok dan ketagihan nikotin. Semua sukarelawan perlu menggunakan Tabamex mengikut arahan pada label.

Selepas 2 minggu, kesemua sukarelawan dikumpulkan dan ditemubual. Diantara hasil yang ditemukan ialah:

1. Semua sukarelawan menunjukkan perubahan pada kesihatan mulut. Nafas menjadi lebih segar dan gigi menjadi lebih putih.

2. Semua sukarelawan merasai perbezaan pada pernafasan kerana ia lebih lancar dan tiada kesesakan nafas berlaku.

3. Sukarelawan melihat kulit menjadi kurang kedutan dan lebih anjal dari biasa.

4. Kulit lebih berseri kerana peredaran darah yang lebih lancar dan kulit menjadi lebih cerah.

5. Sukarelawan yang mengikuti eksperimen ini juga mendapati cara ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan yang tidak dikehendaki seperti muntah-muntah atau cirit birit.

6. Sukarelawan menyukai penggunaan Tabamex yang mudah tanpa menggunakan pil atau gula-gula getah nikotin.

7. Tekanan darah tinggi hilang serta merta.

8. MAsalah seperti semput dan batuk-batuk juga hilang.

Terbukti seseorang yang menggunakan Tabamex sekurang-kurangnya 2 kali sehari akan dapat merawat masalah ketagihan merokok dengan mudah dan berkesan. Produk ini amat membantu dalam meningkatkan kesihatan paru-paru dan menghentikan tabiat merokok.

back to menu ↑

Pendapat Doktor Mengenai Bahaya Merokok Dan Tabamex

Menurut Kementerian Kesihatan Malaysia, di seluruh dunia, dianggarkan 4 juta kematian direkodkan setiap tahun akibat penyakit berkaitan dengan penggunaan produk tembakau dan menjelang penghujung tahun 2020, kadar kematian perokok tegar dijangka akan mencecah 10 juta orang. Fakta yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia menyatakan setiap hari, lebih kurang 45 hingga 59 remaja di bawah umur 18 tahun mula merokok di negara kita. Jumlah remaja lelaki dan budak bawah umur yang merokok berusia 12 hingga 18 tahun pula adalah sebanyak 30 peratus sementara bilangan remaja perempuan yang merokok telah bertambah dari 4 peratus ke 8 peratus antara tahun 2000 ke tahun 2004.

Usia remaja merupakan fasa yang paling sensitif kepada permulaan tingkah laku untuk mula merokok. Perubahan demi perubahan dalam diri remaja bersama transisi zaman kanak-kanak ke alam dewasa membawa kepada pelbagai keinginan untuk mencuba perkara-perkara yang baru dalam hidup mereka termasuklah merokok. Penggunaan rokok dalam usia remaja dilihat sebagai tingkah laku untuk bereksperimen sebelum remaja tersebut akhirnya kekal menjadi perokok apabila dewasa. Oleh itu, untuk mencegah atau berhenti daripada tabiat merokok, diperlukan cara yang sesuai untuk setiap individu. Tabamex ialah salah satunya dan ia membantu dalam menghentikan ketagihan nikotin dan tabiat merokok.

Tabamex
back to menu ↑

Testimoni Dari Pengguna Tabamex

Zaid, 25, Merokok amat membahayakan kesihatan. Untuk kesihatan diri dan keluarga, saya berhenti merokok dan Tabamex ialah produk yang membantu.
Rahim, 39, Tabamex merupakan produk yang boleh membantu kita menghentikan ketagihan merokok dengan segera dan dalam jangka masa yang singkat, kita akan bebas dari ketagihan merokok.
Aaron, 24, Tabamex tidak mempunyai kesan sampingan yang membahayakan kita. Tabamex hanya membantu kita berhenti merokok dengan mudah kerana ia menghentikan rasa ketagihan kepada rokok.
Jimmi, 38, Kita perlu menjaga kesihatan diri dan asap rokok mengandungi banyak racun. Saya amat berusaha untuk membebaskan diri dari tabiat merokok. Terima kasih Tabamex.
Lim, 29, Tabamex perlu disyorkan kepada semua orang yang mengalami masalah ketagihan merokok. Cara menggunakan Tabamex amat mudah dan berkesan untuk berhenti merokok.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Tabamex
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Sila dapatkan krim hebat ini dilaman web rasmi untuk menikmati penjimatan yang menarik. Tawaran diskaun adalah terhad. Jangan tangguh lagi. Inilah masanya untuk mengelakkan masalah kesihatan daripada menjadi lebih teruk lagi dimasa hadapan. Jangan segan silu untuk hubungi kami disini.

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score