Best price

Smoke Out Membersihkan Paru-Paru Dengan Pantas!

Kita semua tahu risiko kesihatan akibat merokok, tetapi itu tidak menjadikannya mudah untuk memberhentikan diri daripada kebiasaan merokok. Sama ada anda seorang perokok remaja sekali-sekala atau perokok tegar seumur hidup, proses berhenti merokok boleh menjadi sangat sukar. Mengapa sukar untuk berhenti merokok? Sudah tentu salah satunya kerana kurang motivasi dan tidak bersungguh-sungguh untuk mencuba.

Adakah anda tercari-cari produk yang sesuai untuk membantu anda berhenti merokok? Cubalah Smoke Out yang mampu meningkatkan usaha anda dalam proses berhenti merokok dengan cepat dan membersihkan paru-paru. Sila baca lanjut disini.

Mengapa Perlu Menggunakan Smoke Out

Tembakau yang diambil dalam bentuk rokok adalah ketagihan fizikal dan tabiat psikologi yang menebal pada diri seseorang. Nikotin dari rokok memberikan rasa tertentu seperti khayal yang sementara dan ketagihan. Menghapuskan pengambilan nikotin secara berkala menyebabkan badan mengalami gejala kemurungan dan gejala stress pada tubuh badan dan mental. Kerana kesan “rasa baik” nikotin di otak, anda boleh beralih kepada rokok sebagai cara yang cepat dan boleh dipercayai untuk meningkatkan pandangan anda, melegakan tekanan, dan bersantai. Merokok juga boleh menjadi cara mengatasi kemurungan, kebimbangan, atau kebosanan tetapi kesan buruk terhadap kesihatan adalah lebih besar. Berhenti bermaksud mencari cara yang berbeza dan sihat untuk mengatasi perasaan tersebut tanpa bergantung pada rokok. Bebas daripada rokok bererti anda sihat dari segi mental dan fizikal.

Merokok juga ditanam sebagai ritual harian pada kebanyakan perokok. Ini mungkin merupakan tindak balas automatik untuk anda merokok rokok dengan kopi pagi anda, semasa berehat di tempat kerja atau sekolah, atau di rumah selepas anda pulang dari kerja. Malahan pernah ada orang yang merokok kerana berada dalam kesesakan lalulintas. Atau mungkin rakan, keluarga, atau rakan anda merokok, dan ia menjadi sebahagian daripada cara anda berhubungan dengan mereka seperti menghulurkan rokok apabila bertemu.

Untuk berjaya berhenti merokok, anda perlu menangani kedua-dua ketagihan dan tabiat dan rutin yang mengikutinya. Sudah tentu, inilah mengapa Smoke out dikeluarkan. Proses berhenti meroko, tetapi ia boleh dilakukan. Dengan sokongan yang betul dan perancangan untuk berhenti, mana-mana perokok boleh menendang ketagihan-walaupun anda telah mencuba dan gagal beberapa kali sebelum ini. Jangan risau, inilah masanya untuk menggunakan produk berkesan iaitu Smoke out.

back to menu ↑

Harga Yang Berpatutan dan Pembekal Utama

Sila dapatkan Smoke out yang asli dilaman web rasminya (klik disini). Anda perlu mendapatkannya dilaman web rasmi untuk mengelakkan produk palsu yang dijual berleluasa dipasaran. Dengan membuat pembelian secara online di laman web rasminya, anda boleh memperolehi diskaun sebanyak 50% semasa tawaran istimewa dilancarkan.

Dengan memesan secara online, anda boleh mendapatkan produk ini dengan harga RM179 sahaja dari harga sebenar, RM 358. Pegawai Perkhidmatan Pelanggan akan menghubungi anda untuk membuat pengesahan pesanan dan seterusnya akan memproses pembelian dan penghantaran ke alamat anda. Pembungkusan dan penghantaran akan diproses dalam tempoh 15 jam selepas pengesahan pembelian.

Smoke Out
back to menu ↑

Smoke Out Membersihkan Paru-Paru Dari Toksin!

Dua ratus lima puluh bahan kimia tersebut termasuk karbon monoksida, ammonia, dan hydrogen cyanide-diketahui berbahaya kepada tubuh badan terutamanya paru-paru perokok dan orang yang terdedah kepada asap rokok. Daripada jumlah tersebut, 69 diketahui menyebabkan kanser. Tar dalam asap rokok terbentuk di dalam paru-paru kerana ia masuk ke dalam badan melalui asap tersebut.

Cara untuk menggunakan Smoke out ialah ubat ini disembur didalam mulut seperti anda sedang menggunakan spray mulut. Kesan boleh dilihat dalam masa 1 bulan. Dimana, anda boleh merasa perubahan seperti mudah untuk bernafas, kurang penat dalam aktiviti seharian, dan nafas tidak berbau.

Namun kesan ini hanya bergantung kepada berapa lama anda telah merokok dan berapa banyak kerosakan yang telah anda lakukan terhadap paru-paru anda. Kerosakan tertentu seperti emphysema kekal dan tidak dapat dipulihkan lagi sekiranya lambat dirawat. Untuk kembali ke kesihatan badan sebelum merokok menjadi lebih mudah dengan Smoke out. Oleh itu berhenti merokok sekarang mempunyai kesan serta-merta dan besar pada tubuh anda.

back to menu ↑

Gunakan Smoke Out Untuk Mencegah Ketagihan Rokok

Pasti anda tahu sekiranya seorang perokok dia ada masa-masa tertentu untuk merokok. Gunakanlah Smoke Out untuk mencegah anda mengambil rokok tersebut. Dengan menggunakan Smoke out anda mencegah diri daripada merokok pada waktu tertentu.

Kenalpasti bila masa anda selalu merokok. Sila sediakan catatan atau jurnal. Jurnal waktu merokok dapat membantu anda mengenali pola dan kitaran anda merokok. Selama seminggu atau lebih awal sehingga tarikh anda berhenti, catat bila anda merokok dalam log merokok anda. Perhatikan bilakah dalam setiap hari masa anda selalunya merokok dan catat seperti ini:

 • BIla masa itu?
 • Bagaimana sengit adalah keinginan anda untuk merokok (pada skala 1-10)?
 • Apa yang awak buat?
 • Siapakah bersama anda?
 • Bagaimana perasaan semasa merokok?
 • Bagaimana perasaan anda selepas merokok?

Inilah masa-masa yang anda perlu ingat untuk berhenti merokok. Apabila anda merasa ingin mengambil rokok, anda boleh terus menggunakan Smoke out untuk mencegah anda daripada terus merokok. Sila baca lanjut mengenai bahaya merokok dan manfaat merokok untuk badan kita.

back to menu ↑

Bahaya Merokok Untuk Badan Kita

Rokok mengandungi toksin yang boleh menyebabkan penyakit pernafasan. Merokok boleh menyebabkan penyakit paru-paru dengan merosakkan saluran udara anda dan kantung udara kecil (alveoli) yang terdapat di dalam paru-paru anda. Penyakit paru-paru yang disebabkan oleh merokok termasuk COPD, termasuk emfisema dan bronkitis kronik. Rokok ialah punca yang menyebabkan kebanyakan kes kanser paru-paru.

Mengapa rokok boleh membunuh? Merokok adalah penyebab utama penyakit yang boleh dicegah, membunuh lebih daripada 480,000 orang Amerika setiap tahun, menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit. Di seluruh dunia, tembakau membunuh kira-kira 6 juta orang setahun kerana menyebabkan kanser, penyakit jantung, penyakit paru-paru dan penyakit lain.

Berapa banyak rokok yang diambil sehari boleh menyebabkan badan berpenyakit? Kesimpulannya, bagi wanita dan lelaki, merokok dari 1-4 batang rokok setiap hari dikaitkan dengan risiko yang jauh lebih tinggi daripada kematian daripada penyakit iskemik jantung dan dari semua sebab, dan menyebabkan kanser paru-paru pada wanita.

Setiap hari berlaku kes kematian dan rata-rata pesakit adalah perokok. Rokok bertanggungjawab untuk lebih daripada 480,000 kematian setahun di Amerika Syarikat, termasuk lebih daripada 41,000 kematian akibat pendedahan asap rokok (perokok pasif). Ini adalah kira-kira satu dalam lima kematian setiap tahun, atau 1,300 kematian setiap hari. Secara purata, perokok mati 10 tahun lebih awal daripada yang tidak merokok.

Smoke Out

Kanser ialah penyakit utama dari rokok. Ia berlaku kepada perokok aktif dan perokok pasif. Oleh itu, perangkaan telah berubah: Merokok menyumbang 30 peratus daripada semua kematian akibat kanser dan 87 peratus kematian kanser paru-paru; risiko menghidap kanser paru-paru adalah kira-kira 23 kali lebih tinggi pada perokok lelaki berbanding bukan perokok; merokok dikaitkan dengan peningkatan risiko sekurang-kurangnya 15 jenis kanser; atau amalan merokok itu menyebabkan kesan sampingan terhadap kesihatan diri sendiri bahkan orang lain.

Berikut ialah keburukan akibat merokok terhadap badan kita dan orang lain:

 • Pakaian dan rambut berbau asap rokok yang busuk. Bau busuk rokok ini cenderung untuk berlarutan — bukan hanya pada pakaian sendiri, tetapi di rambut, perabot, dan kereta juga. Dan selalunya sukar untuk menghilangkan bau asap.
 • Mengurangkan prestasi sukan. Orang yang merokok biasanya tidak dapat bersaing dengan rakan sebaya yang tidak merokok kerana kesan fizikal merokok (seperti degupan jantung pesat, penurunan peredaran, dan sesak nafas) merosakkan prestasi sukan sendiri.
 • Risiko kecederaan dan masa penyembuhan yang lebih perlahan. Merokok menjejaskan keupayaan tubuh untuk menghasilkan kolagen, bekalan oksigen pada badan, kecederaan sukan yang biasa, seperti kerosakan pada tendon dan ligamen, akan sembuh lebih perlahan daripada perokok daripada yang tidak merokok.
 • Peningkatan risiko penyakit. Kajian menunjukkan bahawa perokok mendapat lebih selsema, selesema, bronkitis, dan radang paru-paru daripada bukan perokok. Dan orang yang mempunyai keadaan kesihatan tertentu, seperti asma, menjadi lebih sakit jika mereka merokok (dan selalunya jika mereka hanya sekitar orang yang merokok). Kerana remaja yang merokok sebagai cara untuk menguruskan badan, badan mereka juga kekurangan nutrien yang mereka perlukan untuk tumbuh, berkembang, dan melawan penyakit dengan betul.

 • Merosakkan sistem saraf untuk diri sendiri dan orang lain. Salah satu bahan dalam tembakau adalah ubat yang mengubah pemikiran dan perasaan yang dipanggil nikotin. Nikotin mencapai otak anda dalam beberapa saat dan membuat anda berasa lebih bertenaga untuk seketika. Tetapi apabila kesan itu habis, anda berasa letih dan berasa lebih gian lagi. Nikotin sangat membiasakan tabiat, sebab itulah orang mendapati merokok sangat sukar untuk berhenti.
 • Pengeluaran fizikal dari nikotin boleh menjejaskan fungsi kognitif anda dan membuat anda berasa cemas, jengkel, dan tertekan. Masalah lain juga seperti masalah sakit kepala dan sukar tidur.
 • Apabila anda menghirup asap, anda mengambil bahan yang boleh merosakkan paru-paru iaitu toksin ke dalam badan anda. Dari masa ke masa, kerosakan ini membawa kepada pelbagai masalah. Bersama dengan jangkitan paru-paru yang semakin meningkat, orang yang merokok berisiko tinggi untuk menghadapi keadaan paru-paru yang tidak dapat dipulihkan seperti:
 • emfisema, pemusnahan kantung udara di dalam paru-paru anda
 • bronkitis kronik, keradangan kekal yang menjejaskan lapisan tiub pernafasan paru-paru
 • penyakit pulmonari obstruktif kronik (COPD), sekumpulan penyakit paru-paru
 • kanser paru-paru
 • Kanak-kanak yang terdedah dengan asap rokok akan lebih mudah terdedah kepada batuk, berdenyut, dan serangan asma daripada kanak-kanak yang tidak terdedah dengan asap rokok dari persekitaran. Mereka juga mempunyai kadar pneumonia dan bronkitis yang lebih tinggi.
Smoke Out
back to menu ↑

Manfaat Berhenti Merokok Kepada Kita

2 minggu hingga 3 bulan selepas berhenti, risiko serangan jantung akan berkurangan. Peredaran darah menjadi lebih baik, tekanan darah kembali normal dan jantung berfungsi dengan baik, dan tahap oksigen yang lebih baik dan fungsi paru-paru semuanya mengurangkan risiko serangan jantung.

Merokok boleh mencetuskan beberapa kesan negatif terhadap kesihatan anda, seperti risiko peningkatan penyakit serius seperti kanser dan penyakit jantung. Ia juga boleh menyebabkan kematian awal.

Walaupun risiko ini adalah insentif dan alasan yang baik untuk berhenti, berhenti merokok boleh menjadi sukar bagi sesetengah orang kerana gejala ketagihan. Ini termasuk migrain, sakit kepala, dan masalah fizikal akibat ketagihan.

Walaupun berhenti merokok boleh menjadi cabaran, manfaat kesihatan yang berlaku pada fizikal dan mental anda adalah yang diperlukan.

back to menu ↑

Penjelasan Pihak Makmal Mengenai Smoke Out

Satu kajian yang teliti telah dijalankan untuk mengkaji keberkesanan Smoke Out. Satu temubual secara terbuka dan pemeriksaan sendi diadakan bersama sukarelawan yang berusia 20 hingga 30 tahun dan semua sukarelawan diberikan Smoke Out sebagai percubaan. Seramai 20 orang sukarelawan diantara 20 hingga 30 tahun diberikan percubaan selama 2 minggu.

Kajian ini dimulakan dengan membuat pemeriksaan kesihatan kepada semua sukarelawan. Sukarelawan yang terpilih merupakan sukarelawan yang tidak pernah mencuba apa-apa produk dan mereka ialah perokok. Kepada yang tidak menggunakannya secara kerap, masa dan tarikh perlu direkodkan.

Selepas 2 minggu, sebanyak 18 orang menggunakan Smoke Out setiap kali rasa ketagihan. Selebihnya menggunakan 1 atau 2 kali sehari. Diantara hasil yang ditemukan ialah:

1. Semua sukarelawan berjaya mengurangkan ketagihan merokok.

2. Semua sukarelawan merasai perbezaan pada kesihatan harian mereka.

3. 18 sukarelawan Berjaya dalam proses berhenti merokok.

back to menu ↑

Pendapat Doktor Mengenai Smoke out

Doktor Atur, yang memiliki klinik swasta di ibu negara mengesyorkan sesiapa yang ingin berhenti merokok tida perlu risau kerana penyelesaian mudah adalah Smoke Out. Formulanya yang lembut dan terdiri dari bahan-bahan semulajadi merupakan faktor utama Smoke Out ini bertindak dengan berkesan dan meresap ke dalam sistem badan dengan mudah.

Apakah manfaatnya? Anda perlu tahu manfaat yang baik dalam produk ini. Salah satunya ialah ia Berjaya membuatkan anda tidak ketagih pada rokok. Kitaran ketagihan dapat dihentikan secara semulajadi. Oleh itu, dalam masa sebulan berhenti, banyak reseptor nikotin di otak anda akan kembali normal, dan anda tidak akan memerlukan rokok lagi.

Peredaran yang lebih baik dapat dicapai apabila berhenti merokok dengan menggunakan smoke out. Peredaran darah anda meningkat lancar dalam tempoh 2 hingga 12 minggu selepas berhenti merokok. Ini menjadikan aktiviti fizikal lebih mudah untuk dijalankan bersama keluarga dan mengurangkan risiko serangan jantung.

Orang yang merokok tidak dapat untuk merasa sesuatu dengan baik kerana deria rasa telah dirosakkan. Rokok merosakkan endings saraf di hidung dan mulut anda, merasakan deria rasa dan bau anda. Dalam hanya 48 jam berhenti, sistem saraf mula berkembang, dan deria rasa dan bau anda mula bertambah baik. Tahniah kerana berhenti merokok dan memilih cara hidup lebih sihat bersama Smoke out.

Smoke Out
back to menu ↑

Testimoni Dari Pengguna Smoke Out

Grol, 25, Saya tidak lagi merasa semput ketika bersukan!
Deliv, 37, Saya tidak sangka Smoke Out ini Berjaya mengatasi masalah ketagihan merokok saya yang kronik dengan berkesan!
Buki, 34, Saya tidak lagi mengalami masalah ketagihan merokok dan dapat menjalankan tugas harian dengan lebih cepat.
Tabby, 41, Saya syorkan kita semua berjimat dan menggunakan produk yang berkesan seperti ini.
Blackie, 29, Saya amat memuji produk ini kerana ia berkesan dan saya berhenti merokok.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Smoke Out
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Sila dapatkan Smoke Out hebat ini dilaman web rasmi sahaja untuk menikmati penjimatan yang menarik. Tawaran diskaun adalah terhad kepada pelanggan. Jangan tangguh lagi! Inilah masanya untuk berhenti merokok dan menjalankan cara hidup sihat. Jangan malu-malu hubungi kami ya.

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score