Best price

Mencegah Pigmentasi Yang Teruk Dengan MiraGloss!

Rawatan laser adalah salah satu rawatan yang paling maju untuk menghilangkan pigmentasi yang tidak diingini pada kulit seperti aged spots (bintik-bintik penuaan), jeragat, dan masalah kulit yang lain. Untuk pigmentasi yang mendalam seperti melasma, rawatan laser adalah rawatan pigmentasi pilihan kulit yang boleh membuang sehingga 80% melanin dalam satu rawatan.

Namun, rawatan laser amat berisiko terutama untuk kulit yang sensitif atau tidak sesuai. Penggunaan rawatan laser pada kulit akan menyebabkan beberapa masalah seperti perubahan dalam warna kulit, luka, pendarahaan, dan kemerahan pada muka. Sekiranya anda mengalami kulit yang terbakar atau gelap, laser yang digunakan boleh menyebabkan kulit anda menjadi lebih gelap buat sementara waktu (hyperpigmentation). Selain itu, kesan sampingan rawatan laser yang lain ialah bengkak dan kemerahan yang ringann pada kulit selama beberapa hari.

Memperkenalkan MiraGloss

Penyebab hyperpigmentation yang biasa adalah penghasilan melanin yang berlebihan. Melanin adalah pigmen yang memberikan jenis warna pada kulit. Dan ia dihasilkan oleh sel-sel kulit yang dikenali sebagai melanocytes. Beberapa keadaan atau faktor luaran yang berbeza dapat mengubah pengeluaran melanin dalam tubuh.

Hyperpigmentation berlaku apabila melanin lebih banyak dihasilkan di tempat yang tertentu pada kulit. Tompok pigmen seperti bintik-bintik penuaan disebabkan oleh pendedahan matahari secara berlebihan terutama ketika waktu tengahari yang panas. Atas sebab ini, perubahan warna kulit kelihatan terutamanya pada bahagian tubuh yang sering terdedah, seperti muka, tangan dan lengan. Mereka cenderung menjadi kulit yang gelap ataupun hitam.

MiraGloss

Pigmentasi disebabkan oleh pengeluaran melanin yang dipercepatkan oleh factor luaran dan proses ini berlaku pada kulit anda. Sebagai contoh, apabila kulit terkena sinar UV, sebenarnya melanin dihasilkan untuk melindungi kulit dari berwarna merah dan menghidap kanser kulit, oleh itu melanin yang menggelapkan kulit dapat menyerap cahaya matahari supaya masalah ini tidak berlaku. Pendedahan matahari boleh menyebabkan pendarahan pantas pada melanosit (melanin mengandungi sel). Oleh itu, kulit kita berwarna gelap selepas berada di panas matahari kerana fungsi untuk melindungi kesihatan kulit sebenarnya.

Selalunya pigmentasi hanya mempengaruhi penampilan luar dan tidak menunjukkan risiko kesihatan terhadap organ-organ dalaman kita. Walau bagaimanapun, pencegahan adalah lebih baik daripada mengubati! Lebih-lebih lagi untuk kulit sendiri! Untuk pigmentasi yang degil seperti melasma, freckles, lentigenes, dan bintik-bintik jeragat, MiraGloss dapat mencerahkan kulit dan mengawal pigmentasi. Oleh itu, mengapa bayar lebih dengan rawatan laser sekiranya terdapat produk yang berkesan dan mudah digunakan dirumah?

back to menu ↑

Masalah Yang Sering Dihadapi Jika Tidak Menjaga Kulit Muka

Wanita juga bekerja di panas matahari seperti berniaga di gerai, menjadi jurutera, dan bersukan. Pendedahan kepada matahari menyebabkan melanin dihasilkan untuk melindungi kulit. Fotoensitiviti adalah kepekaan yang melampau terhadap sinaran ultraviolet (UV) dari matahari dan sumber cahaya yang lain. Kebanyakan orang terutamanya wanita berisiko mengalami pgmentasi akibat dari selaran matahari semasa pendedahan yang terlalu lama. Pendedahan kepada sinaran UV juga boleh menyebabkan kerosakan kulit dan kanser kulit sekiranya tidak menggunakan krim pelindung UV.

Apa yang boleh menyebabkan masalah jeragat?Hyperpigmentation terjadi apabila kulit menghasilkan lebih banyak melanin, iaitu sejenis pigmen yang memberikan kulit warna. Ini boleh menjadikan bintik-bintik atau tompok-tompok kulit kelihatan lebih gelap daripada kawasan sekitarnya.Pigmentasi bermakna pewarnaan. Gangguan pigmentasi kulit menjejaskan warna kulit anda. Kulit anda mendapat warna dari pigmen yang dipanggil melanin. Sel-sel yang khas dalam kulit bertanggunjawab menghasilkan melanin. Apabila sel-sel ini menjadi rosak atau tidak sihat, ia akan menjejaskan pengeluaran melanin.

Pada manusia, pengeluaran melanin adalah penting untuk pencegahan kanser kulit, seperti melanoma. Ini bermakna kulit menjadi lebih gelap pada kebanyakan individu apabila pendedahan kepada cahaya matahari dalam tempoh masa tertentu. Selain itu, terlalu banyak melanosit menyebabkan perkembangan tahi lalat di kulit. Oleh itu, pengeluaran melanin juga perlu terkawal.

Melanin dihasilkan oleh sel yang dipanggil melanocytes. Ini merupakan proses yang kompleks, kerana banyak vitamin dan faktor persekitaran yang boleh mempengaruhi jumlah melanin yang dihasilkan oleh sel-sel ini. Walau bagaimanapun, ini bermakna bahawa beberapa perubahan dan suplemen makanan tertentu boleh membantu secara semula jadi meningkatkan melanin ataupun menghadkan penghasilannya. Sekiranya tidak menjaga kulit muka, terjadilah warna kulit tidak sekata, jeragat, jerawat, bintik-bintik penuaan, dan macam-macam lagi.

Oleh itu, krim MiraGloss merupakan penyelesaian semua dalam satu supaya anda dapat mengekalkan kesihatan kulit walaupun sentiasa berada dibawah sinaran matahari.

back to menu ↑

Harga Yang Berpatutan dan Pembekal Utama

Sila dapatkan MiraGloss yang asli dilaman web rasminya (klik disini). Anda perlu mendapatkannya dilaman web rasmi untuk mengelakkan produk palsu yang dijual berleluasa dipasaran. Dengan membuat pembelian secara online di laman web rasminya, anda boleh memperolehi diskaun sebanyak 50% semasa tawaran istimewa dilancarkan.

Dengan memesan secara online, anda boleh mendapatkan MiraGlossdengan harga diskaun yang heabt. Pegawai Perkhidmatan Pelanggan akan menghubungi anda untuk membuat konfirmasi pesanan dan seterusnya akan memproses penghantaran ke alamat anda yang sudah disahkan.

back to menu ↑

Mengelakkan Bintik-Bintik Hitam Dan Pigmentasi

Selalunya pigmentasi hanya mempengaruhi penampilan luar dan tidak menunjukkan risiko kesihatan secara dalaman. Walau bagaimanapun, pencegahan adalah lebih baik daripada mengubati! Untuk pigmentasi yang degil seperti melasma, freckles, lentigenes, bintik-bintik matahari dan rawatan laser bulatan gelap sangat berkesan.

Walaupun hyperpigmentation tidak berbahaya, sesetengah orang ingin menyingkirkannya. Untuk mengelakkan hiperpigmentasi, atau untuk menghentikannya menjadi lebih menonjol: Elakkan pendedahan kepada matahari. Gunakan krim pelindung matahari dengan SPF sebanyak 30 atau lebih tinggi untuk melindungi kulit dan hentikan hiperpigmentasi daripada menjadi lebih gelap. Ataupun gunakan topi untuk melindungi kulit dari matahari.

Secara semulajadi, pigmentasi boleh hilang sendiri dalam masa 3 hingga 4 bulan. Berita baiknya ialah pigmentasi boleh lenyap dari masa ke masa, walaupun tanpa rawatan. Tetapi masa adalah fokusnya di sini. Ia boleh mengambil masa tiga hingga 24 bulan untuk pigmentasi sepenuhnya pudar, walaupun dalam beberapa kes, ia mungkin memerlukan masa yang lebih lama. Tempoh masa yang diperlukan untuk pigmentasi hilang secara semulajadi bergantung kepada berapa gelap tempat dibandingkan dengan kulit di sekelilingnya. Lagipun, bagi seseorang yang sentiasa bekerja dibawah matahari? Apakah penyelesaiannya?

MiraGloss

Inilah masanya untuk mencegah pigmentasi dengan menggunakan MiraGloss. Bagi sesetengah orang, hiperpigmentasi tidak akan memudar sendiri. Dalam beberapa kes, ia lebih kurang tetap kekal. Sekiranya anda mengalami pigmentasi dan kulit berjerawat sekaligus lagilah susah untuk menguruskan muka. Anda perlu menggunakan MiraGloss kerana ia mampu mencegah pigmentasi dan mengekalkan kesihatan kulit.

MiraGloss terdiri daripada bahan-bahan semulajadi. Yang berkesan dalam memelihara kecantikan kulit. Teknik penggelupasan kulit boleh menyebabkan kesan sampingan yang serius dan timbul banyak komplikasi. Orang yang berkulit gelap lebih berisiko menghadapi masalah ini. Diantara komplikasi yang boleh dihadapi ialah iritasi kulit, kulit kemerahan, kulit merah dan pedih seperti terbakar, kulit terasa gatal kerana hasil tindakbalas kimia, dan kulit bersisik.

Oleh itu, krim dari bahan semulajadi lebih berkualiti dan selamat berbanding bahan kimia. Cubalah MiraGloss hari ini!

back to menu ↑

MiraGloss Menjimatkan Dan Berkesan!

Bagaimanakan MiraGloss berfungsi? Ia merupakan krim pencerah kulit dan pelindung kulit dari sinar UV dengan bahan semulajadi. Dengan menggunakan krim ini setiap hari, anda akan melihat fungsi krim seperti merawat keadaan kulit, seperti kerosakan matahari, parut, dan bintik-bintik penuaan. MiraGloss juga berfungsi sebagai agen pencerahkan melibatkan kesannya terhadap pengeluaran melanin.

Krim ini mencegah pigmentasi sebelum berlaku. Kepada sesiapa yang ingin menggunakan skin bleaching atau peluntur kulit, anda perlu fikir banyak kali terlebih dahulu. Kerana terdapat banyak kesan sampingan peluntur kulit pada kesihatan anda. Berhati-hati dengan losyen pemutihan kulit dan krim pelembab, terutamanya krim yang dikeluarkan di luar negara-negara Amerika. Hydroquinone Topikal (C 6 H 6 O 2) ialah nama saintifik bahan kimia yang melunturkan warna dan bahan ini digunakan didalam industri kosmetik. Hydroquinone boleh didapati dengan sendirinya atau dengan kombinasi Tretinoin .05% hingga 0.1%. Penyelidikan telah menunjukkan Hydroquinone dan Tretinoin untuk kedua-dua pelembab kulit dan bahan berbahaya walaupun berkesan mencerahkan kulit.

Hidroquinone telah terbukti menyebabkan leukemia pada tikus dan haiwan lain yang dijadikan bahan ujikaji di makmal. Kesatuan Eropah mengharamkannya daripada kosmetik pada tahun 2001. Namun ia berlaku di dunia ketiga dan mencari jalan ke Amerika. Ia dijual secara sah di Amerika Syarikat sebagai ubat yang over-the-counter jika kepekatan Hydroquinone tidak melebihi 2%. Malah dikatakan kepekatan ini adalah sesuai untuk manusia. Produk ini bertahan kerana motif keuntungan semata-mata dan persepsi pengguna yang mahukan kulit yang cerah kerana lebih cantik.

Adakah anda menggunakan krim atau sabun yang boleh menyebabkan kanser kulit, kerosakan hati, kerosakan buah pinggang atau keracunan toksin didalam badan? Oleh itu, penyelesaian yang selamat ialah MiraGloss kerana ini tidak mengandungi bahan merbahaya.Kepada sesiapa yang berkulit cerah tetapi mengalami penggelapan kulit, inilah pilihan anda untuk pencegahan dan rawatan.

back to menu ↑

Penjelasan Pihak Makmal Mengenai MiraGloss

Satu kajian yang teliti telah dijalankan untuk mengkaji keberkesanan MiraGloss. Satu temubual secara terbuka diadakan kepada sukarelawan dan mendapati kesemua mereka berpendapat cara utama untuk menjaga kulit muka ialah menggunakan krim pencerah kulit.

Mereka diberikan MiraGloss dan diberi masa 1 bulan untuk mencuba keberkesanan Krimini. Mereka perlu menguji keberkesanan krim dalam mengekalkan kulit yang cerah dan mencegah pigmentasi. Selepas satu bulan, mereka semua dipanggil untuk mengumpulkan hasil pemerhatian.

MiraGloss

Selepas menggunakan MiraGloss selama sebulan, pemerhatian sukarelawan adalah seperti berikut.

1) Kulit menjadi sekata dalam beberapa minggu.

2) Penggelapan kulit terkawal walaupun berada di bawah panas matahari.

3) Kulit lebih mudah dibersihkan dan krim tidak berminyak.

4) Kulit berjawat juga dapat dikawal dengan baik.

5) Kulit lebih licin, tidak berminyak, dan parut jerawat dapat dipudarkan sekali.

MiraGloss amat membantu mengekalkan kulit yang sihat kepada sukarelawan. Apabila menggunakannya sebelum berlaku hyperpigmentation, dan anda boleh menghindari kegelapan kulit dengan berkesan. Krim pencerah ini berfungsi dengan menghalang pengeluaran melanin. Untuk menambah rawatan yang mencerahkan kepada rutin penjagaan kulit yang disebabkan oleh pigmentasi, anda juga boleh menggunakan krim ini selepas mencuci muka pada waktu tengahari dan malam selepas mandi.

Oleh itu, MiraGloss memberikan banyak kemudahan untuk penggunanya. Disamping menjaga kulit supaya sentiasa bersih dan sihat, ia juga menjimatkan perbelanjaan dan mengurangkan keperluan ke spa rawatan muka setiap minggu atau bulan.

back to menu ↑

Pendapat Doktor Mengenai MiraGloss

Doktor Amy, yang memiliki klinik kecantikan di Malaysia mengesyorkan sesiapa yang ingin meningkatkan kecantikan kulit supaya mengamalkan langkah-langkah pencegahan berbanding merawat.Merawat lebih baik dari mengubati. Krim MiraGloss boleh mencegah kulit daripada bermasalah dikemudian hari.

Ramai orang menggunakan rawatan topical (luaran) untuk merawat hiperpigmentasi. Rawatan topikal akan termasuk menggunakan krim pencerah muka kerana ia disapu dibahagian luar sahaja.Fahami mengapa anda mempunyai bintik-bintik gelap di sekitar kulit muka seperti di pipi atau bawah mulut anda. Keadaan ini disebabkan oleh jumlah melanin yang berkulit gelap di kawasan tertentu pada kulit anda. Keadaan pengeluaran melanin untuk menggelapkan kulit ini dipanggil hyperpigmentation. Pencetusnya mungkin termasuklah pendedahan cahaya matahari, melasma dan keradangan kulit.

Melasma biasanya memudar sendiri selepas turun naik hormon didalam badan beransur stabil. (disebabkan oleh kelahiran atau penghentian ubat hormon). Ramai pakar percaya bahawa melasma adalah keadaan keturunan. Warna kulit juga terpengaruh dengan kesan jerawat atau kecederaan: Kadangkala jerawat atau kecacatan dan keadaan kulit yang lain boleh meninggalkan tanda berwarna merah atau gelap pada kulit selepas sembuh.

Bagaimanakah anda boleh mengetahui MIraGloss ialah krim yang sesuai untuk menyelesaikan masalah jeragat, tona kulit tidak sekata, dan pigmentasi? Sila rujuk pada bahan-bahan krim ini. Ia mengandungi kurkumin, vitamin E, shea butter, beeswax, dan ekstrak pati lemon. Ia mengandungi bahan-bahan yang mengandungi antioksidan dan khasiat yang tinggi dalam menyembuhkan kulit. Kulit akan menggantikan sel pada waktu tidur dan dengan bantuan krim ini, ia seperti booster supaya kulit dapat disihatkan dengan lebih cepat dari biasa.

Setiap individu mungkin mengambil masa untuk menunjukan kesan tetapi secara keseluruhannya, mereka yang mempunyai masalah pigmentasi dapat melihat perubahan kulit seawal 7 hari. Selain daripada itu, amat penting supaya anda menghindarkan aktiviti yang tidak perlu dimusim panas ataupun pada waktu tengahari kerana ia amat memudaratkan kesihatan kulit terutama yang sensitif pada cahaya UV.

MiraGloss
back to menu ↑

Testimoni Dari Pengguna MiraGloss

Mary, 25, Sayaamat sukakan krim ini. Kulit saya kelihatan cerah dengan lebih cepat.
Jane, 32, Ia membantu kulit saya kelihatan muda, cerah, dan tidak bertompok apabila digunakan dengan bedak muka.
Valcy, 20, Masalah pigmentasi perlu dicegah dari awal. Selain menggunakan topi atau payung semasa keluar rumah, pastikan juga menggunakan krim yang berkualiti seperti MiraGloss.
Shannon, 25, Ia berkesan dengan cepat. Saya gunakannya sebagai krim malam dan krim siang. Ia tidak berminyak dan cepat meresap ke dalam kulit.
Queen, 30, Krim ini menjimatkan kerana kita tidak perlu menggunakan krim siang dan krim malam yang lain. Kita boleh menggunakan krim ini untuk kedua-dua tujuan tersebut dan ia ternyata menjimatkan wang bulanan kita. Oleh itu, kita tidak perlu lagi berbelanja lebih untuk krim yang hebat.
Summary
Review Date
Reviewed Item
MiraGloss
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Sila dapatkan MIraGloss dilaman web rasmi untuk menikmati penjimatan hebat. Tawaran diskaun adalah terhad. Jangan tangguh lagi. Inilah masanya untuk mendapatkan kulit yang lebih cerah dengan lebih cepat!

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score