Best price

Insomnia? Susah Tidur? SomniLux Boleh Membantu!

Insomnia adalah gangguan tidur yang menyebabkan seseorang kesukaran untuk berehat dan / atau tidur. Orang yang mengalami insomnia mempunyai salah satu atau lebih gejala berikut: Kesukaran tidur, bangun tidur pada waktu malam dan menghadapi masalah tidur yang mencukupi atau berjaga sepanjang malam. Bagaimanakah cara yang paling berkesan untuk memulihkan waktu tidur anda? Memperkenalkan SomniLux yang bermanfaat untuk mereka yang insomnia. Sila baca selanjutnya disini!

Mengelakkan Masalah Insomnia Dengan Mudah

Berikut ialah cara-cara SomniLux yang boleh menyelesaikan masalah Insomnia:

  • Menormalkan waktu tidur orang dewasa mahupun kanak-kanak.
  • Menjadikan pemikiran lebih tenang dan menjauhkan kemurungan.
  • Tidur berlaku dengan lebih cepat dan santai.
  • Memperbaiki pemikiran yang sentiasa risau.
  • Membantu mengurangkan keletihan yang kronik.

back to menu ↑

Mengapa seseorang boleh mengalami insomnia?

Kebimbangan, tekanan stress, dan kemurungan adalah antara sebab-sebab paling biasa untuk insomnia kronik. Mengalami kesukaran tidur juga boleh membuat fikiran kita sering merasa kebimbangan, tekanan, dan gejala kemurungan lebih teruk. Penyebab emosi dan psikologi yang lain termasuk kemarahan, bimbang, kesedihan, gangguan bipolar, dan trauma. Terlalu memikirkan sesuatu yang negatef boleh menyebabkan masa tidur terganggu.

Menurut garis panduan dari kumpulan doktor yang diambil dari National Sleep Foundation, orang yang mengalami insomnia mempunyai satu atau lebih gejala berikut: Kesukaran tidur dimalam hari, Kesukaran tidur (bangun pada waktu malam dan menghadapi masalah untuk kembali tidur) dan sering bangun terlalu awal pada waktu pagi. Masalah ini menyebabkan anda tidak cukup tidur dan tidak dapat menjalankan aktiviti harian dengan fokus.

Walau bagaimanapun, pakar perubatan menyedari tentang kes-kes di luar kajian saintifik di mana insomnia bolehn menyebabkan kes kematian. Insomnia familiial fatal (FFI) yang terminal sangat jarang, dan akhirnya, penyakit insomnia juga ada yang diwarisi secara genetik. Gejala insomnia fatal ini termasuk halusinasi, penurunan berat badan dan akhirnya demensia sebelum kematian mereka.

SomniLux

Berdasarkan Cancer Net, insomnia mungkin penunjuk kanser. Risiko insomnia meningkat dengan usia dan boleh menunjukkan penyakit yang serius sedang berlaku perlahan-lahan didalam badan, seperti kanser. Insomnia sering boleh memburukkan lagi keadaan dan gejala yang berkaitan dengan kanser, seperti sakit, keletihan, kemurungan, atau kebimbangan ini kerana anda perlu berusaha menjalankan rawatan kanser tetapi emosi anda semakin tidak stabil. Ia juga boleh menjadikannya lebih sukar bagi anda untuk menghadapi kanser dan menyebabkan perasaan pengasingan.

Masalah tidur seperti insomnia adalah gejala umum dari banyak penyakit berkaitan mental, termasuk kebimbangan, kemurungan, skizofrenia, gangguan bipolar, dan gangguan hiperaktif yang dipanggil (ADHD).

back to menu ↑

Harga Yang Berpatutan dan Pembekal Utama

Sila dapatkan SomniLux yang asli dilaman web rasminya (klik disini). Anda perlu mendapatkannya dilaman web rasmi untuk mengelakkan produk. SomniLux palsu yang dijual dengan harga yang amat rendah dipasaran. Dengan membuat pesanan di laman web rasminya, anda boleh memperolehi diskaun sebanyak 50% semasa tawaran istimewa dilancarkan.

Dengan SomniLux, ia boleh mencegah daripada salah satu gangguan tidur yang paling biasa, tetapi sering kali tidak didiagnosis dan tidak dirawat kerana kita amat sibut dengan aktiviti harian. Akibatnya boleh menjadi lebih serius daripada sekadar mengantuk di siang hari. Penyelidikan telah mengaitkan insomnia kepada beberapa jenis penyakit seperti tekanan darah tinggi, kegagalan jantung kongestif, diabetes, dan penyakit lain.

back to menu ↑

Bahan-Bahan Utama Didalam SomniLux

SomniLux dihasilkan dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi. Berikut ialah bahan-bahan utama SomniLux:

Gaba Alishan: Herba ini dijumpai disatu kajian di Jepun. Ia meningkatkan peredaran darah dan pengambilan glukosa, memperbaiki ingatan, menormalkan tidur, membantu mengurangkan insomnia, melankolik, dan gangguan sistem saraf yang mengganggu waktu tidur. Secara asal ia boleh diminum seperti teh hitam dan teh oolong dan ia membantu dalam menyihatkan badan. Dengan kesan sedatif yang menenangkan secara semulajadi, bahan ini boleh membantu mengurangkan gangguan tidur seperti insomnia dan memastikan kadar tidur yang cukup.

Castoreum: Castoreum adalah bahan yang dikumpulkan dari kelenjar haiwan mamalia iaitu memerang dari Kanada, Eropah, dan Siberia. Dalam perubatan, pesakit mengambil castoreum untuk merawat kegelisahan, tidur tenang, dan sebagai agen yang menenangkan. Selain daripada masalah tidur, castoreum boleh merawat sakit perut semasa haid dan kerisauan akibat trauma.

Anise Hyssop: Hyssop digunakan untuk mengatasi masalah pencernaan dan usus termasuk mendetox hati dan pundi hempedu, sakit usus, gas usus, kolik, dan mengembalikan selera makan. Ia juga digunakan untuk masalah pernafasan termasuk batuk, selesema biasa, jangkitan pernafasan, sakit tekak, dan asma. Ia juga boleh digunakan untuk merawat seseorang yang susah tidur akibat masalah pernafasan.

Kombinasi herba: Herba telah digunakan ratusan tahun lamanya untuk memberi manfaat kepada kesihatan. Terdapat kombinasi herba yang digunakan dalam formula SomniLux untuk menenangkan dan melegakan seluruh badan, memperbaiki kualiti tidur yang mencukupi, menormalkan tekanan darah dan ritma jantung, serta membantu dalam pencegahan kebimbangan dan serangan panik.

back to menu ↑

Gunakan SomniLux Setiap Malam

SomniLux ialah sejenis supplemen yang boleh diminum. Walaupun anda menggunakan Somnilux pertama kali, anda sudah boleh merasa perbezaannya. Ia tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya. Bahan-bahan semulajadinya akan merangsang kesihatan diri dan menenangkan emosi supaya anda lebih mudah berehat dan tidur.

Lebih baik menggunakan SomniLux yang mengandungi bahan semulajadi. Memang ada ubat tidur lain yang dihasilkan dengan bahan kimia tetapi ia mempunyai kesan sampingan yang memudaratkan kepada kesihatan.

Dengan menyelesaikan masalah insomnia anda, anda dan keluarga dapat tidur dengan lebih selesa dan berkualiti. Masa tidur amat penting kepada kesihatan badan kita kerana:

1. Tidur Memelihara Jantung Anda Yang Sihat. Serangan jantung dan stroke lebih cenderung berlaku pada waktu pagi, yang mungkin disebabkan oleh kualiti tidur yang memberi kesan dengan saluran darah. Kurang tidur telah dikaitkan dengan peningkatan tekanan darah dan kolesterol dalam badan, yang merupakan faktor risiko penyakit jantung dan strok

SomniLux

2. Meningkatkan Kesihatan Diri: Tidur memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan fizikal anda. Sebagai contoh, tidur terlibat secara langsung dalam penyembuhan dan pembaikan otot jantung dan saluran darah anda. Kekurangan tidur yang berterusan dikaitkan dengan peningkatan risiko penyakit jantung, penyakit buah pinggang, tekanan darah tinggi, diabetes, dan stroke.

3. Tidur Meningkatkan Imuniti badan: Kekurangan tidur menjejaskan fungsi imun badan. Satu kajian dijalankan dan orang yang tidak cukup tidur mudah untuk dijangkiti virus selsema kerana tahap imuniti badan yang lemah. Imuniti yang lemah menyebabkan mudah dijangkiti penyakit-penyakit lain.

4. Penting untuk kesihatan otak: Tidur juga penting untuk beberapa fungsi otak, termasuk meningkatkan sel-sel saraf (neuron) berkomunikasi antara satu sama lain. Penyelidikan menunjukkan bahawa kurang tidur yang berlarutan dalam jangka masa panjang atau kronik, atau mendapat tidur berkualiti rendah yang tidak cukup 7 atau 8 jam, meningkatkan risiko gangguan termasuk tekanan darah tinggi, penyakit kardiovaskular, diabetes, kemurungan, dan obesiti.

5. Penting untuk pelajar: Pelajar sekolah perlu mempunyai tidur yang cukup kerana ia mempengaruhi tahap kecenderungan mereka untuk belajar dan menumpukan perhatian. Tidur yang cukup meningkatkan daya ingatan. Banyak kajian menunjukkan bahawa kualiti dan kuantiti tidur boleh memberi kesan yang kuat ke atas ingatan dan pembelajaran lebih-lebih lagi kepada pelajar sekolah dan university.

6. Penting untuk orang tua: Orang dewasa yang lebih tua juga mungkin mempunyai masalah perubatan seperti diabetes, sakit jantung, dan sebagainya, dan sakit psikiatri lain yang boleh menjejaskan kualiti tidur malam mereka. Penyelidik telah menyatakan bahawa seseorang yang tidak menghidapi apa-apa penyakit perubatan atau psikiatri utama mempunyai waktu tidur yang lebih baik. Oleh itu, untuk golongan yang berusia, tidur yang cukup amat penting kerana ia meningkatkan kewaspadaan semasa waktu bangun. Ia juga menajamkan ingatan dan perhatian yang dipertingkatkan. Penggunaan ubat juga akan berkurangan untuk merawat penyakit. Tidur yang cukup juga membantu dalam mengurangkan gejala kemurungan. Kesihatan kardiovaskular untuk warga yang berusia juga menjadi lebih baik.

7. Menjadikan seseorang lebih cekap: Tidur yang cukup memberi tenaga dan membuatkan seseorang menjadi lebih cekap. Ia mengurangkan tekanan dan kebimbangan yang menjadikannya lebih bersemangat untuk bekerja. Selera makan juga tida bermasalah dan sentiasa dikawal selia. Mengurangkan risiko jatuh dan kecuaian terutama sekali kepada mereka yang mengalami tidak cukup rehat.

back to menu ↑

Penjelasan Pihak Makmal Mengenai SomniLux

Kurang tidur merupakan masalah yang perlu diatasi. Somnilux dirumus khas untuk meningkatkan kualiti tidur dan membolehkan seseorang untuk berehat dan tidur dengan mudah.

Ujian pertama dijalankan pada tahun 2017. Ujian klinikal SomniLux telah dijalankan di tapak Pusat Kesihatan Neurologi di New York, Amerika Syarikat. Sukarelawan dibahagikan kepada tiga kumpulan: kumpulan pertama mengambil produk SomniLux, kumpulan kedua mengambil produk yang seakan-akan serupa dan kumpulan ketiga mengambil plasebo (kumpulan kawalan). Ujian ini telah dijalankan selama 3 bulan. Prestasi atau kesan yang dinilai ialah kecergasan badan yang meningkat, kebimbangan, masalah tidur dan disfungsi sistem autonomi. Faktor-faktor ini direkodkan dan telah diperhatikan pada semua peserta.

Keputusan yang memberangsangkan telah diperolehi selepas 3 bulan. 97% sukarelawan yang mengambil SomniLux, menunjukkan peningkatan dalam kesihatan diri mereka dan penormalan tidur yang baik dan lancar. Mereka tidak lagi mengalami sakit kepala atau bimbang, serta mereka boleh tidur dengan cepat dan berehat dengan lebih baik. Data yang diperoleh daripada elektroensefalografi menunjukkan bahawa sukarelawan dapat menghabiskan 75-80% dalam fasa tidur NREM, sepadan dengan keperluan tidur yang normal.

Bagaimana pula dengan 3% yang lain? 3% ini termasuk beberapa sukarelawan dikumpulan kedua dan kumpulan ketiga. Sukarelawan daripada kumpulan kedua berjaya menormalkan tidur mereka, manakala yang lain berada dalam fasa REM dan bangun dalam keadaan kurang bermaya dan letih. Kumpulan ketiga peserta tidak menunjukkan sebarang kesan dengan ubat yang mereka gunakan.

SomniLux

Banyak produk yang tersedia untuk merawat insomnia, tetapi kebanyakannya tidak terbukti berkesan. Tidak ada ubat ajaib untuk mencegah insomnia, tetapi perubahan gaya hidup tertentu dan bahan semulajadi seperti didalam SomniLux membantu dalam mengendalikannya.

SomniLux mengandungi bahan-bahan semulajadi yang bertindakbalas dengan tubuh badan manusia dalam menghentikan masalah tidur yang tidak cukup. Ia membawa oksigen keseluruh badan supaya tiada gangguan kesesakan nafas dan memberi anda suasana yang nyaman untuk berehat. Ia juga melegakan pemikiran supaya sentiasa tenang dan mudah tertidur.

back to menu ↑

Rasai Perbezaannya Selepas Menggunakan SomniLux Secara Berterusan

Sekiranya sebelum ini anda tidak mudah tertidur, mungkin anda perlu mengubah dekorasi bilik anda, pemakanan anda, dan juga perlu bersenam. Namun, sekiranya anda masih sukar untuk tidur kerana emosi yang terganggu, anda pelu menggunakan ubat penenang.

Ubat penenang difarmasi mempunyai pelbagai bahan kimia yang dicampurkan. Ia menimbulkan masalah kesan sampingan walaupun boleh membuatkan anda tertidur. Kelebihan SomniLux ialah ia mempunyai bahan-bahan semulajadi sebagai bahan utama. Oleh itu, ia berkesan dalam menjaga kesihatan luar dan dalam.

back to menu ↑

Pendapat Doktor Mengenai SomniLux

Doktor Razanah, yang memiliki klinik persendirian mencadangkan SomniLux. Insomnia adalah masalah kurang tidur yang memberi kesan kepada tenaga, mood, dan keupayaan untuk berfungsi pada siang hari atau bekerja.

Sesetengah orang mempunyai insomnia jangka panjang (kronik) yang berlangsung selama sebulan atau lebih. Kekurangan tidur akan mempengaruhi kesihatan mereka seperti sistem peredaran darah, penglihatan, penumpuan perhatian, selera makan, dan jantung. Ia juga menyebabkan seseorang mudah emosi kerana kurang rehat.

Insomnia adalah pengalaman mengalami masalah tidur atau tidur pada waktu malam. Kadangkala seseorang itu tidak dapat tidur hingga ke pagi. Ia boleh menyebabkan masalah untuk menjalankan aktiviti pada siang hari, seperti keletihan, kurang memberi perhatian pada kerja, dan tidak ada mood untuk melakukan sesuatu.

Insomnia disebabkan oleh tekanan, gangguan tidur, ubat-ubatan atau masalah kesihatan mental yang lain. Anda perlu berhati-hati dalam menggunakan pil tidur kerana ia boleh menyebabkan kesan sampingan dan kematian apabila dos yang berlebihan. SomniLux ialah penyelesaian yang mudah kerana ia tidak mengambil kos yang tinggi dan ia diperbuat dari bahan-bahan semulajadi yang berkualiti.

Insomnia anda tidak akan sembuh dengan pil tidur ataupun pil yang dibeli difarmasi tanpa pemeriksaan kesihatan yang sepatutunya — sebenarnya, dalam jangka panjang ubat-ubatan sebenarnya boleh membuat kesan insomnia menjadi lebih teruk. Oleh kerana ramai orang mengadu bahawa factor-faktor seperti pemikiran negative, kebimbangan, kekecewaan, ketakutan, dan masalah mental yang lain mengelakkan mereka daripada tidur pada waktu malam, terapi tingkah laku kognitif (CBT) boleh menjadi lebih berkesan dalam menangani insomnia. Ini kerana kesihatan mental perlu kuat untuk memberitahu diri bahawa kita berada dalam keadaan yang selamat dan kita perlu berehat secukupnya. Masalah lain yang mengganggu dapat dihapuskan sekiranya kita berfikiran positif dan berkeyakinan.

Kaedah perubatan dari bahan semulajadi amat disyorkan kerana kita dapat menghindarkan kesan sampingan yang merbahaya. Untuk mereka yang ingin mencuba, anda boleh mendapatkan khidmat nasihat doktor terdekat untuk memeriksa keadaan anda dan dos yang anda perlukan sebelum mengambil apa-apa ubat tidur. SomniLux merupakan kaedah alterntif untuk merawat masalah insomnia dan anda boleh mengekalkan waktu tidur yang berkualiti dan menjadi cergas setiap hari.

SomniLux
back to menu ↑

Testimoni Dari Pengguna SomniLux

Azri, 40, Saya selalu kurang tidur kerana saya bekerja shif malam. Untuk cepat berehat dan terlelap, SomniLux amat membantu.
Charlie, 30, Kekurangan tidur menyebabkan saya mengantuk ketika memandu. Untuk kesihatan diri, Somnilux membantu saya untuk tidur dengan mencukupi.
Betty, 35, Tidur yang cukup amat penting untuk kesihatan dalaman dan luaran, oleh itu SomniLux pilihan yang tepat.
Rani, 27, Rehat yang cukup amat penting supaya kita boleh meneruskan aktiviti harian. Oleh itu, tidur yang cukup perlu diamalkan. Untuk mengurangkan masalah tidur, SomniLux amat bermanfaat.
Johan, 38, Saya berpuashati selama menggunakan SomniLux kerana ia berkesan.
Summary
Review Date
Reviewed Item
SomniLux
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Sila dapatkan SomniLux yang original dilaman web rasmi untuk menikmati penjimatan hebat. Tawaran diskaun adalah terhad. Inilah masanya untuk menjadi lebih sihat disamping mendapatkan waktu tidur dan rehat yang mencukupi.

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score