Best price

Rambut Gugur? Tiada Masalah Dengan Profolan!

Rambut hendaklah dijaga supaya rapi, lebat, berkilat, kuat, dan sihat. Mengapa kita rasa tidak selesa untuk bekerja atau berjumpa dengan orang ramai? Kadang-kadang disebabkan oleh rambut kita yang rosak dan berguguran. Kita tidak mahu rambut semakin menipis, oleh itu kita selalu menggunakan produk untuk kesihatan rambut.

Tiada masalah dengan Profolan. Ia sejenis supplemen untuk penjagaan rambut kita. Ia boleh memberikan khasiat yang diperlukan oleh rambut supaya rambut kita kekal sihat, lebat, dan merangsang pertumbuhan rambut yang baru. Sila baca selanjutnya di sini.

Rambut Lebat Bersama Profolan!

Rambut kita menjadi rosak akibat banyak faktor, adakah anda mengetahuinya? Berikut ialah faktor yang dimaksudkan.

Kelenjar minyak: Terdapat juga kulit kepala yang berminyak dan menutup liang rambut. Oleh kerana minyak ini memerangkap kotoran, ia boleh memerangkap bakteria dan menyebabkan rambut gugur akibat digaru atau selepas disikat.

Sel kulit mati: Kelemumur ialah sel kulit mati yang disingkirkan. Ia berkumpul di atas kulit kepala dan ia memberi rasa tidak selesa kerana ia boleh kelihatan pada rambut dan baju. Mereka yang berambut pajang sering mengalam masalah ini.

Profolan

Kebersihan diri: Tuala dan bantal juga perlu sentiasa dipastikan bersih. Ini kerana keguguran rambut boleh berlaku jika kebersihan luaran tidak dipraktikkan. Tuala yang kotor akan menyebabkan rambut yang dicuci dilap dengan tidak bersih dan bakteria akan hinggap semula ke rambut.

Genetik: Genetik juga salah satu punca utama rambut gugur. Wanita kebiasaannya akan keguguran rambut pada waktu datang bulan atau selepas bersalin kerana perubahan hormon. Lelaki juga akan mengalami keguguran rambut apabila usia semakin meningkat jika mempunyai ahli keluarga yang mempunyai masalah yang sama.

Oleh itu, Profolan akan menjadi jawapan anda untuk menghindarkan masalah ini!

back to menu ↑

Laman Web Rasmi Dari Pembekal Utama

Dimana Profolan boleh didapati? Silalah ke laman web rasminya (klik disini). Untuk mengelakkan pembelian produk palsu, anda hendaklah mendapatkannya dari pengedar yang sah dan silalah membeli produk yang asli dilaman web disediakan sahaja. Selain itu, anda boleh menikmati diskaun!

Mengapa perlu bayar lebih sekiranya Profolan boleh merawat masalah rambut anda? Terdapat banyak klinik rawatan rambut menawarkan pekej khas namun mahal dan mengambil masa yang lama untuk melihat hasilnya. Oleh itu, beralihlah kepada cara yang lebih semulajadi untuk melebatkan rambut hari ini.

back to menu ↑

Kandungan Penting Didalam Profolan

Apakah bahan-bahan utama di dalam produk ini? Sila baca lanjut disini:

Ekstrak paku ekor kuda: Ia merupakan sejenis herba yang membantu dalam merangsang pertumbuhan rambut. Ia melancarkan peredaran darah dan memudahkan rambut menerima khasiat yang diperlukan untuk pertumbuhan rambut yang normal.

Daun Netel: Daun netel digunakan oleh orang beribu rahun dahulu sebagai minuman teh. Kerana ia memiliki banyak khasiat, diuretik dan anti-radang, daun netel adalah ubat semulajadi untuk kulit dan rambut. Ia telah terbukti jelas berkesan dalam menggalakkan pertumbuhan rambut baru dengan membekalkan nutrient. Ia juga menyingkirkan sel-sel mati dan membersihkan kulit kepala.

Profolan

I-sisteina: Ia merupakan sejenis khasiat yang diekstrak dari punca tumbuhan untuk merawat keguguran rambut. Ia menguatkan akar rambut, mempercepatkan proses pertumbuhan rambut, dan melebatkan rambut sekaligus.

back to menu ↑

Amat Mudah Untuk Menggunakan Profolan

Profolan ialah sejenis supplemen yang diambil dalam bentuk kapsul. Anda boleh mengambilnya seperti cara berikut:

1. 2 kapsul sahaja diambil dalam sehari.

2. Ambil dalam waktu pagi dan petang.

3. Sila minum dengan segelas air untuk menelan 1 kapsul.

4. Sila ambil sebelum makan.

back to menu ↑

Penjelasan Pihak Makmal Mengenai Keberkesanan Profolan

Bahan-bahan yang digunakan dalam produk ini ialah bahan-bahan yang mempunyai ciri-ciri berikut:

1. 100% ekstrak hasil tumbuh-tumbuhan

2. Mengandungi antioksidan yang tinggi untuk kesuburan rambut

3. Tinggi dengan khasiat anti inflammatory untuk kulit kepala yang bersih dan sihat

4. Menggalakkan pertumbuhan rambut yang baru dan menguatkan akar rambut

Dengan menggabungkan bahan-bahan ini, anda boleh mendapatkan manfaat sepenuhnya yang diperlukan oleh rambut dalam mencegah masalah rambut botak dan rambut gugur. Ia juga dapat merawat rambut bermasalah dengan berkesan kerana ia memberikan khasiat secukupnya dan mencegah daripada rambut rapuh, akar rambut yang lemah, masalah kelemumur dan pencegahan rambut botak.

back to menu ↑

Menggunakan Profolan Untuk Melebatkan Rambut

Mungkin ada diantara kita bercadang untuk menjalankan proses menanam rambut untuk mengatasi masalah rambut botak. Namun, ia memerlukan kos yang besar. Dengan menggunakan Profolan, anda boleh menjimatkan masa dan kos tinggi kerana ia diambil dalam bentuk kapsul sahaja. Anda boleh memulakan rawatan dengan selesa dari rumah. Cuma perlu ambil 2 kali sehari sebelum makan.

Kehilangan rambut pramatang boleh menjadi isu sangat memalukan dan mampu merendahkan keyakinan diri seseorang kerana ia boleh berlaku kepada anda pada usia yang jauh lebih muda daripada yang anda jangkakan. Sebenarnya, sesetengah orang boleh mula kehilangan rambut pramatang pada awal 20-an. Mari kita tinjau apakah masalah yang dihadapi oleh sesorang yang rambutnya mula menipis:

 • Penyelidikan yang dinyatakan oleh tmc.edu menunjukkan lelaki dengan kebotakan berpola mempunyai peningkatan risiko penyakit jantung dan kanser prostat. Jika anda di antara berjuta-juta lelaki yang kehilangan rambut di bahagian tertentu kepala anda, anda harus tahu bahawa penyelidikan perubatan menghubungkan rambut yang hilang itu kepada risiko yang lebih tinggi iaitu kemungkinan timbul penyakit-penyakit tertentu.
 • Ia boleh menyebabkan depresi terutamanya mereka yang amat mementingkan penampilan. Tetapi walaupun kebotakan rambut pada lelaki ialah perkara biasa, ia masih boleh menjadi sangat menyedihkan dan memberi kesan negatif terhadap harga diri. Namun bagi yang bekerja dikhalayak ramai seperti bertemu klien, atau seorang model, ia menyebabkan kesusahan dan keresahan yang tidak terhingga kepada lelaki. Ia amat dikaitkan dengan perkembangan kemurungan, kecemasan dan keyakinan diri yang sangat rendah.
 • DHT ialah hormone yang menyebabkan kebotakan umum. Dihydrotestosterone (DHT) berasal daripada testosteron oleh enzim yang dipanggil 5-alpha reductase. Hormon DHT boleh didapati dalam kulit, folikel rambut, dan prostat. Tindakan DHT dan kepekaan folikel rambut kepada DHT adalah yang menyebabkan rambut mula gugur. Ini juga boleh dialami oleh lelaki yang mengalami kebotakan.
 • Seseorang yang mengalami kebotakan boleh merasa amat resah dan ini akan mempercepatkan lagi tahap kebotakan. Sesetengah orang mungkin mengalami keguguran rambut di bahagian berlainan di atas kepala. Walaupun rambut akan tumbuh kembali, kebimbangan dan stress yang berterusan dapat menyebabkan rambut gugur terus menerus mengarah pada tompok rambut dan botak yang berlainan. Keresahan boleh mempengaruhi kelenjar sebum pada kulit kepala. Sebum juga boleh menyumbat liang-liang kulit kepala, sekali gus menghalang pertumbuhan rambut.

back to menu ↑

Tips Penjagaan Rambut Bersama Profolan

Selain mengamalkan 1 kapsul Profolan pada pagi dan petang, bagaimanakah caranya untuk mengekalkan kelebatan dan kesihatan rambut? Sila ikuti tips yang berikut untuk mengekalkan dan mencegah rambut daripada rosak dan gugur!

 • Elakkan mengikat rambut terlalu ketat : Rambut hendaklah diikat dengan kemas dan tidak terlalu ketat. Ikatan rambut yang ketat menyebabkan rambut mudah rosak dan terputus.
 • Elakkan penggunaan alat yang panas: Semasa meluruskan atau menggayakan rambut, alat yang digunakan mengeluarkan haba panas. Oleh itu, kekerapan menggunakan peralatan ini hendaklah dikurangkan kerana haba yang terlalu panas merosakkan rambut dan menghilangkan kelembapannya. Ia akan menjadi lebih mudah putus dan gugur.
 • Gunakan syampu berformula semulajadi: Terdapat bahan kimia yang tidak baik untuk kesihatan rambut. Digalakkan supaya rambut menggunakan syampu dan perapi yang mempunyai formula semulajadi seperti menggunakan ekstrak tumbuh-tumbuhan.
 • Gunakan serum: Anda boleh menggunakan serum rambut yang bertindak untuk membekalkan khasiat yang baik untuk melebatkan dan menyihatkan rambut. Serum ini boleh digunakan selepas mandi ataupun ketika menggayakan rambut.
 • Salon rambut yang berkualiti: Jika ingin membuat rawatan rambut di salon, sila ke salon yang memberikan perkhidmatan berkualiti supaya produk dan peralatan yang digunakan juga berkualiti. Ia mengelakkan daripada anda merawat rambut dengan produk bahan kimia yang tinggi dan peralatan yang tidak sesuai untuk kesihatan rambut.
 • Tidur dan rehat: Tidur dan rehat yang cukup memainkan peranan penting dalam kecantikan kerana ia akan menstabilkan emosi serta merawat kesihatan diri sekaligus. Ia akan mengurangkan keletihan, keresahan, dan kebimbangan diri. Anda akan menjadi lebih bersemangat untuk bekerja dan menjaga kesihatan diri anda.
 • Pemakanan yang sihat: Terdapat makanan yang amat baik untuk kesihatan rambut anda. Buah-buahan amat penting untuk kesihatan rambut seperti ubi manis, jambu, oren, dan mana-mana buah-buahan yang tinggi Vitamin C. Ia menyokong penghasilan kolagen yang seterusnya melebatkan rambut.
Profolan
back to menu ↑

Pendapat Pakar Kesihatan Mengenai Profolan

Doktor Erik, yang memiliki klinik kecantikan di ibu negara mengesyorkan sesiapa yang mengalami keguguran rambut yang ekstrem supaya tidak tergesa-gesa mencuba pelbagai produk. Seharusnya, sila berjumpa pakar dan mengenalpasti punca masalah rambut.

Profolan ialah supplemen yang bagus untuk mengatasi masalah rambut gugur kerana ia menghalang pembentukan DHT iaitu sejenis hormone yang menyebabkan keguguran rambut. DHT yang berlebihan menyebabkan rambut gugur lebih awal. Dengan mengambil Profolan, anda membekalkan khasiat penting untuk kesuburan rambut dan mencegah kebotakan berpola.

Disamping itu, Profolan amat mudah untuk digunakan kerana anda boleh mengambilnya dimana-mana sahaja. Ia merupakan alternatif yang murah dan cepat untuk anda gunakan dalam usaha menyihatkan rambut. Jika dibandingkan dengan membuat rawatan implant rambut atau rawatan rambut di salon kecantikan, kaedah menggunakan supplemen lebih cepat dan menjimatkan masa.

Selain daripada itu, anda juga hendaklah mengamalkan pemakanan sihat dan amalan kebersihan diri yang baik untuk mengekalkan rambut sihat. Tanpa amalan ini, anda boleh menyebabkan masalah kebotakan semakin sukar untuk diatasi. Makanan berkhasiat seperti buah-buahan dan minuman berjus akan membekalkan rambut dan tubuh badan nutrient yang cukup untuk kesihatan diri termasuklah kesihatan rambut.

Profolan
back to menu ↑

Testimoni Dari Pengguna Profolan

Stella, 23, Masalah rambut gugur dapat diatasi dengan Profolan.
Martha, 33, Ianya mudah digunakan dan tanpa kesan sampingan.
Casey, 25, Menjimatkan wang tanpa berbelanja untuk set penjagaan yang mahal.
Ronn, 46, Mudah untuk mengekalkan kesihatan rambut yang baik dan mampu milik.
Fielly, 28, Tidak memberi kesan sampingan dan tidak merasa sakit perut selepas mengambil supplemen.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Profolan
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Sila dapatkan Profolan yang asli dilaman web rasminya untuk menikmati penjimatan hebat. Profolan yang asli hanya dijual secara dalam talian sahaja. Kepada mereka yang inginkan rambut lebat dan menawan, inilah masanya untuk mencuba!

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score