Best price

Kebosanan Menunggu Berat Badan Turun? Periperox Sedia Membantu!

Ada diantara kita yang mengeluh kerana proses menurunkan berat badan terlalu lambat. Mereka tidak dapat mencapai hasil yang mereka inginkan seperti yang dijadualkan namun rakan-rakan yang lain dapat menurunkan berat badan dengan cepat. Mengapa keadaan ini terjadi?

Tidak semua orang mempunyai kadar metabolisme yang sama. Semasa beberapa minggu pertama kehilangan berat badan, penurunan berat badan yang cepat adalah normal. Bagi mereka yang sudah berusia atau seseorang yang tidak hidup secara aktif, metabolisme didalam badan yang perlahan akan melambatkan penurunan berat badan anda, walaupun anda makan mengikut jumlah kalori yang ketat untuk mencapai sasaran untuk menurunkan berat badan.

Jangan Risau, Piperinox Sedia Membantu Anda!

Jika anda gemuk, bersenam tidak akan secara automatik menurunkan berat badan, kerana proses ini juga akan meningkatkan risiko untuk mempunyai selera makan yang lebih banyak. Jika anda makan terlalu banyak, badan anda tidak akan mempunyai keinginan untuk membakar kalori tambahan. Sekiranya anda makan terlalu sedikit, ia juga tidak membantu untuk menjadi kurus dengan lancar kerana anda mungkin terlalu lemah untuk aktiviti seharian dan anda mencari makanan atau minuman yang manis untuk memberikan tenaga. Apabila sumber yang manis diambil berlebihan, ia akan ditukar menjadi lemak didalam badan.

Ada diantara kita menurunkan berat badan dalam 10kg sebulan, iaitu kira-kira 2.5kg seminggu. Namun, ada juga yang cuma turun dalam 1kg atau 500g sahaja dalam seminggu. Mengapa perbezaan ini begitu ketara sekali? Sudah tentu terdapat pelbagai faktor utama yang menyebabkan kita tidak mencapai sasaran penurunan berat badan kita seperti orang lain. Faktor-faktor adalah seperti yang disenaraikan dibawah:

 • Disiplin dalam bersenam secara berterusan membantu menurunkan berat badan.
 • Pemakanan sihat untuk membekalkan tenaga diambil dengan teratur.
 • Tidak mengambil jalan singkat seperti minum air sahaja tanpa membekalkan makanan berkhasiat kepada tubuh badan.
 • Hidup secara aktif dan berjalan 10 ribu langkah setiap hari.
 • Kalori yang diambil tidak melebihi keperluan diri.

Pemakanan dan senaman yang betul membantu dalam menurunkan berat badan kerana walaupun kita dalam penurunan berat badan, kita masih perlu makan dan amat penting untuk kita kekal aktif sambil bersenam. Berlapar tanpa mengambil makanan adalah cara yang tidak sihat untuk menurunkan berat badan. Berpuasa dimana anda bersarapan diawal pagi dan makan malam pada pukul 6.30 petang membantu untuk membekalkan tenaga dan nutrien kepada tubuh badan semasa menurunkan berat badan.

Piperinox

Tubuh badan kita memerlukan tenaga dan perlu sentiasa aktif. Oleh itu, jika ingin menurunkan berat badan, pilihlah Piperinox! Ia membantu dalam melancarkan proses penurunan berat badan dan hasilnya menepati apa yang anda harapkan. Sila baca lanjut disini!

back to menu ↑

Harga Yang Berpatutan dan Pembekal Utama

Dimana Piperinox boleh didapati? Silalah ke laman web rasminya (klik disini). Untuk mengelakkan produk palsu yang dijual, anda hendaklah berhati-hati dan silalah membeli produk yang asli dilaman web disediakan. Selain itu, anda boleh menikmati diskaun!

Untuk melancarkan aktiviti menurunkan berat badan, Piperinox sedia membantu. Inilah teman anda yang hebat dalam menyokong pengurusan berat badan anda. Pesan sekarang, syarikat pengeluar menjamin kualiti dan keberkesanannya!

back to menu ↑

Kandungan Penting Didalam Piperinox

Piperinox menggabungkan beberapa bahan yang membantu dalam perkembangan menurunkan berat badan dengan lancar. Bahan-bahan ini dipilih berdasarkan fungsi yang berkesan dalam mempercepatkan proses penurunan berat badan. Sila lihat maklumat lanjut disini:

1) Ekstrak Buah Lada Hitam: Bahan ini membantu anda mengawal berat badan. Dengan ekstrak buah lada hitam, ia mengandungi sejenis khasiat yang berfungsi sebagai pembersih atau pencuci organ hati. Hati merupakan tempat yang mudah toksin berkumpul dan dengan membersihkannya, peredaran darah dan kestabilan fungsi hati dapat dilancarkan. Disamping membantu dalam mengelakkan toksin yang menyebabkan lemak gagal dibuang dari sistem tubuh. Ia juga menguatkan sistem imun, menyokong penyerapan nutrient, dan antioksidan.

2) Ektrak Kulit Kayu Manis: Rempah ini telah digunakan sejak ribuan tahun untuk makanan dan perubatan.Ia mengandungi khasiat khas untuk mengekalkan paras gula yang normal dan mengelakkan lemak berlebihan. Ia memudahkan kawalan berat badan dan melancarkan penghadaman. Sistem penghadaman yang tidak lancar menyebabkan proses penurunan berat badan tidak berlaku. Oleh itu, ekstrak kulit kayu manis melancarkan proses penurunan berat badan dengan mengelakkan sistem penghadaman yang tidak sempurna.

3) Ekstrak Bitter Orange: Bitter orange ialah sejenis buah oren yang tidak mengandungi glukos yang tinggi. Ia mempunyai antioksidan dan fiber yang bermanfaat untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan. Ia memudahkan berat badan dikawal daripada terus meningkat. Ia menyokong proses metabolisme badan terutamanya pemecahan lemak dan karbohidrat.

4) Ekstrak Halia: Halia merupakan sejenis tumbuhan yang bermanfaat untuk kesihatan dan perubatan diri. Ia menyokong fungsi sistem imun, mempunyai antioksidan untuk merawat kulit dan organ dalaman, ia juga membantu badan menyerap nutrient dengan lebih baik. Punca kegemukan ialah pengambilan gula yang tinggi. Ekstrak halia mampu menurunkan paras gula yang berlebihan dan meningkatkan metabolisma badan terutama dalam memecahkan karbohidrat.

Piperinox

5) Ekstrak Lada Cayenne: Lada Cayenne amat lazat apabila dicampurkan didalam makanan. Ia juga mempunyai khasiat bermanfaat untuk menurunkan berat badan. Ia meneutralkan dinding perut daripada terhakis oleh bahan-bahan berasid yang boleh menyebabkan rasa sakit yang tidak selesa. Ia mempunyai enzim catchin yang membantu dalam mencairkan lemak dan mengurangkan berat badan secara normal.

Kromium: Bahan ini membantu dalam melindungi dinding perut. Ia melindungi perut daripada makanan atau bahan yang boleh menghakis. Ia juga berkesan dalam melancarkan penghadaman dan mengawal berat badan.

Ekstrak Biji Guarana: Bahan ini membantu tubuh badan untuk meningkatkan dan melancarkan proses metabolisme lemak. Dengan melancarkan penyingkiran lemak berlebihan, badan akan mengawal berat badan dengan lebih mudah.

back to menu ↑

Amat Mudah Untuk Menggunakan Piperinox

Piperinox amat mudah untuk digunakan dan memberikan banyak manfaat kesihatan. Seseorang yang ingin menurunkan berat badan pasti mempunyai kesan sampingan seperti keletihan, pedih ulu hati atau gastrik, perut kembung atau berangin dan bermacam-macam lagi. Oleh itu, menggunakan Piperinox diformulasikan khas untuk proses mengawal berat badan dengan mudah. Sila ikuti panduan berikut mengenai cara untuk menggunakan Piperinox.

1. I kapsul sahaja diambil dalam sehari.

2. Sebelum mengambil kapsul, sila isi perut terlebih dahulu dengan mengambil makanan ringan.

3. Sila minum air untuk menelan 1 kapsul.

4. Sesuai diminum dengan air suam atau jus kegemaran anda.

back to menu ↑

Penjelasan Pihak Makmal Mengenai Keberkesanan Piperinox

Kajian keberkesanan produk di makmal telah membuktikan Piperinox bertindak cepat untuk mengawal berat badan. Dengan menggunakan sistem pengimejan, imej-imej sintigrafik telah diperolehi untuk mengkaji fungsi Piperinox.

Sukarelawan yang mengambil bahagian dalam kajian ini menelan kapsul Piperinox yang telah ditandakan secara radioaktif untuk memberikan imej semasa penghadaman. Selepas mengambil imej dalam 4 jam selepas pengambilan kapsul, penemuan yang positif telah diperolehi.

Berikut ialah hasil keputusan yang ditemukan:

 • Dalam 1 jam pertama,kapsul DRcaps membebaskan khasiat perlahan-lahan
 • Dalam 45minit selepas pengambilan, khasiat dibebaskan untuk diserap didalam badan
 • Khasiat kapsul diserap melalui usus secara lengkap
Piperinox
back to menu ↑

Menggunakan Piperinox Untuk Mengawal Berat Badan Dengan Selamat

Oleh kerana penyerapan lengkap berlaku didalam usus, khasiat Piperinox diserap masuk kedalam sistem badan secara berperingkat sepenuhnya. Ini menggalakkan proses penurunan berat badan berlaku secara spontan tanpa mengejutkan sistem pencernaan. Ia memberikan manfaat kepada orang yang ingin menurunkan berat badan tanpa kesan sampingan. Senarai dibawah ialah manfaat Piperinox dalam jangka masa panjang.

 • Memberikan kesan penurunan berat badan yang cepat secara spontan
 • Proses metabolisma badan ditingkatkan untuk memproses gula dan lemak
 • Hasil penurunan berat badan dapat dilihat dalam seminggu
 • Membantu mengurangkan nafsu makan makanan yang tinggi karbohidrat
 • Membebaskan tenaga yang tersimpan untuk digunakan semasa berkerja
 • Menurunkan berat badan tanpa rasa lapar berlebihan kerana lemak ditukar kepada tenaga
 • Enzim pencernaan meningkatkan penyerapan nutrient daripada makanan harian
 • Mengelakkan gula dan lemak tersimpan daripada tidak digunakan
 • Mencegah pengumpulan lemak dibahagian abdomen, paha, dan lengan dengan berkesan

back to menu ↑

Kelebihan Piperinox Dalam Menurunkan Berat Badan Secara Semulajadi

Piperinox menggunakan konsep menurunkan berat badan secara sihat kerana tiada tindakan mengejut akan mengubah bentuk badan. Tindakbalas mengejut dari ubat-ubatan akan menyebabkan kesan sampingan yang tidak diingini oleh itu ia menimbulkan pengalaman yang tidak selesa sehingga pengguna tidak lagi meneruskan ubat-ubatan tersebut.

Senaman terbukti jalan pintas untuk menguruskan badan. Beberapa senaman yang terbukti berkesan untuk membakar kalori ialah seperti berjalan kaki, berjoging, berlari, berbasikal, berenang, latihan berat, latihan di gym, yoga, dan Pilates. Dengan mematuhi jadual senaman, ia membantu meningkatkan usaha penurunan berat badan anda.

Namun, bagi mereka yang kesuntukan masa, Piperinox membantu dalam mencapai target menurunkan berat badan. Ia membantu pembuangan lemak dan penggunaan gula dalam bentuk tenaga seperti yang dialami oleh seseorang yang sedang bersenam.

Piperinox
back to menu ↑

Pendapat Pakar Kesihatan Mengenai Piperinox

Doktor Glenda, yang memiliki klinik swasta di ibu negara mengesyorkan sesiapa yang mengalami masalah berat badan untuk mencuba cara yang lebih santai sambil menggunakan Piperinox. Banyak diantara kita yang mengharapkan senaman selama berjam-jam sehari untuk mengurangkan berat badan namun cara hidup yang sibuk telah menyebabkan kekangan masa untuk diluangkan dalam bersenam.

Kita tidak dapat bersenam sekurang-kurangnya 3 kali dalam seminggu dan 30 minit setiap sesi jika kita terlalu sibuk dengan kerja dan keluarga. Oleh itu, penyelesaian mudah ialah dengan menggunakan Piperinox. Ia meningkatkan metabolisma badan seperti anda sedang bersenam. Dengan menggabungkan cara pemakanan sihat, anda boleh mencapai sasaran berat badan idaman dalam masa beberapa minggu.

Seseorang akan merasa berat untuk memulakan program menguruskan berat badan kerana tidak sanggup menghadapi cabarannya. Beberapa cabaran yang dialami oleh orang yang berdiet ialah keletihan, pening, lapar, teringin makanan yang bergoreng, teringin minum minuman yang manis, dan tidak bersemangat untuk bekerja atau bersosial.

Diet perlulah dilakukan dengan cara yang sihat. Berlapar bukanlah cara yang betul dalam berdiet. Untuk mengurangkan berat badan, anda perlu mencari punca kenaikan berat badan anda dan singkirkan punca tersebut. Sebagai contoh, pemakanan tidak sihat menyebabkan lemak berkumpul didalam badan dan pengambilan makanan yang tidak sihat secara berlebihan menyebabkan berat badan naik dengan mendadak.

Oleh itu, anda hendaklah mengubah cara pemakanan ini kepada cara yang lebih sihat. Tanpa perlu berlapar untuk menurunkan berat badan, cuma perlu mengambil makanan yang lebih sihat dan tidak kurang lazatnya. Oleh itu, anda boleh memulakan proses penurunan berat badan tanpa menyebabkan rasa letih dan lapar.

Sekiranya anda ingin mengurangkan kalori makan, tidak bermakna anda perlu berpuasa sepanjang hari. Anda boleh bersarapan diawal pagi dan mengambil makan malam. Ini membuatkan perut anda mempunyai masa yang cukup untuk berehat pada waktu pagi sehingga petang untuk mencernakan makanan didalam usus dan membersihkannya. Dengan cara ini, proses menurunkan berat badan menjadi lebih mudah kerana tiada lemak dan gula yang tersimpan secara berlebihan.

Terdapat juga ubat-ubatan yang menyebabkan anda tidak selesa. Ubat-ubatan yang diproses menggunakan campuran bahan kimia pada dasarnya memberikan kesan sampingan yang berbeza pada individu berlainan. Oleh itu,anda perlu berhati-hati menggunakan produk yang menyatakan fungsi menurunkan berat badan tetapi tidak menggunakan formula semulajadi.

Piperinox menggabungkan pelbagai bahan semulajadi yang mempunyai fungsi tersendiri untuk membantu dalam proses menurunkan berat badan dengan cepat. Disamping itu, ia memecahkan gula dan lemak yang ditukar kepada tenaga. Oleh itu, anda akan berkerja atau menjalankan aktiviti harian dengan lebih baik semasa sedang menjalani program menurunkan berat badan.

Untuk memastikan produk ini berkualiti dan selamat, Jabatan Keselamatan Makanan Eropah atau EFSA telah memastikan produk ini dikeluarkan mengikut standard keselamatan yang ditetapkan. Ia merupakan suplemen kesihatan dan ia mengandungi ekstrak tumbuhan yang mempunyai fungsi semulajadi dalam menurunkan berat badan.

back to menu ↑

Testimoni Dari Pengguna Piperinox

Annie, 21, Ia berjaya membantu saya untuk menurunkan berat badan dalam 3 bulan sahaja. Ia berjaya menurunkan 4kg setelah saya banyak kali mencuba produk lain. Ternyata Peripenox berbeza dan berkesan.
Dashee, 32, Sebagai orang yang sibuk bekerja, masa amatlah terbatas untuk keluar bersenam. Oleh itu, saya menggunakan piperinox untuk membantu saya mencapai berat badan ideal. Terima kasih Piperinox.
Mary, 24, Saya mengalami masalah berat badan sejak kecil lagi oleh itu saya tidak mahu masalah kesihatan berlaku akibat mengalami obesity. Oleh kerana saya tidak gemar bersenam, saya menjaga pemakanan dan mengambil piperinox dalam masa yang sama.
Siti, 45, Amat penting untuk menjaga berat badan kerana bertubuh gempal akan membuatkan seseorang kelihatan tua dan tidak bertenaga. Piperinox membantu saya mengawal berat badan dan saya berjaya mengekalkan tubuh badan dalam BMI yang normal.
Rashina, 29, Saya amat mementingkan kesihatan dan masalah berat badan perlu dipandang serius. Untuk mengelakkan penyakit tidak diingini akibat berat badan yang serius, saya mengamalkan piperinox untuk mengawal berat badan.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Piperinox
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Sila dapatkan Piperinox yang asli dilaman web rasminya untuk menikmati penjimatan hebat. Piperinox hanya dijual secara dalam talian untuk memastikan produk yang diedarkan ialah produk yang asli sahaja. Untuk menurunkan berat badan secara semulajadi tanpa kesan sampingan yang memudaratkan, silalah mencuba Piperinox hari ini juga.

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score