Best price

Nutribion Menguatkan Imuniti Dalam 30 Hari!

Tidak kira berapa banyak yang kita cuba untuk meminimumkan pendedahan kita terhadap virus atau bakteria, ia jauh lebih sukar di musim sejuk apabila kita menghabiskan begitu banyak masa berdekatan atau berhubung dengan orang lain. Di samping itu juga, virus cenderung menjadi lebih stabil dalam keadaan atau cuaca sejuk dan kering, yang bermaksud ia bertahan lebih lama.

Pendedahan kuman dipersekitaran menyebabkan kita berisiko untuk dijangkiti penyakit pada bila-bila masa. Badan kita memerlukan khasiat penting dari makanan yang sihat supaya dapat membina sistem imun yang penting dalam mencegah penyakit daripada berlaku. Untuk cara yang lebih mudah dan konsisten, supplemen kesihatan membantu dalam mengekalkan sistem imun atau sistem pertahanan badan yang baik. Inilah masanya untuk mencuba Nutribion!

Nutribion Supplemen Yang Menguatkan Sistem Imun Badan

Terdapat banyak produk yang telah diperkenalkan untuk meningkatkan sistem pertahanan badan ataupun sistem imun berada dipasaran untuk golongan dewasa dan kanak-kanak. Untuk mengekalkan kesihatan diri dan menguatkan sistem imun badan, disyorkan untuk mencuba Nutribion yang berkesan ini. Nutribion membina sistem imun yang asli dan kukuh, menghindarkan daripada jangkitan virus, menghasilkan tenaga dan kekuatan untuk badan dan meningkatkan penyerapan vitamin dan mineral. Mengapa perlu mencuba Nutribion yang terbaik ini? Sila baca selanjutnya disini:

1) Menguatkan Sistem Imun

Tujuan utama sistem imun badan anda adalah melindungi badan anda daripada jangkitan virus dan bakteria. Sistem imun anda berfungsi dengan mengenali perbezaan di antara sel-sel badan anda dan sel-sel asing, yang membolehkan ia memusnahkan apa-apa virus atau mikroorganisma asing yang mungkin berbahaya.

Nutribion

2) Melindungi Badan Daripada Dijangkiti Virus

Sistem imun dan sel darah bertugas sebagai pelindung badan anda daripada jangkitan virus. Jika kuman menembusi kulit atau membran mukus, tugas melindungi tubuh beralih ke sistem imun anda. Sistem imun anda adalah rangkaian sel, isyarat, dan organ yang kompleks yang berfungsi bersama untuk membantu membunuh kuman yang menyebabkan jangkitan. Nutribion akan memastikan sistem imun akan sentiasa berfungsi dengan baik dengan membekalkan nutrisi yang akan menguatkannya.

3) Memberikan Tenaga Untuk Badan

Nutribion membekalkan tenaga yang lebih untuk badan anda supaya anda sentiasa cergas dan boleh melakukan lebih banyak senaman. Senaman membantu mengurangkan peluang anda diserang penyakit jantung. Ia juga memastikan tulang anda sihat dan kuat pada semua peringkat umur. Bersenam menyebabkan perubahan dalam antibodi dan sel darah putih (White Blood Cell, WBC). WBC adalah sel sistem imun badan yang melawan penyakit. Oleh itu, penting untuk sentiasa bertenaga supaya boleh bersenam dengan lebih baik.

back to menu ↑

Harga Yang Berpatutan dan Pembekal Utama

Sila dapatkan supplemen Nutribion yang asli dilaman web pengedar rasminya (klik disini). Anda perlu mendapatkannya dilaman web rasmi untuk mengelakkan produk palsu dipasaran. Dengan membuat pembelian secara online di laman web rasminya, anda boleh memperolehi diskaun sebanyak 50% semasa tawaran istimewa dilancarkan.

Dengan memesan secara online, anda boleh mendapatkan makanan supplemen ini dengan harga RM169 sahaja dari harga sebenar, RM338. Pegawai Perkhidmatan Pelanggan akan menghubungi anda untuk membuat pengesahan pesanan dan seterusnya akan memproses pembelian dan penghantaran ke alamat rumah anda.

back to menu ↑

Lihat Bagaimana Nutribion Meningkatkan Sistem Imun Badan Anda Dengan Berkesan

Idea untuk meningkatkan imuniti badan adalah menarik, tetapi keupayaan diri untuk berbuat demikian telah menyebabkan ada diantara kita yang tetap dijangkiti penyakit. Sistem imun badan hendaklah sentiasa dijaga dengan baik. Untuk berfungsi dengan baik, ia memerlukan keseimbangan dan keharmonian. Masih banyak orang awam yang tidak tahu mengenai kerumitan dan saling tindak balas tindak balas imun. Buat masa ini, gaya hidup sihat amat diperlukan supaya kita dapat mengekalkan pemakanan dan persekitaran yang sihat untuk sistem imun badan yang baik. Namun, anda boleh dibantu dengan mengambil suplemen Nutribion. Berikut ialah bahan-bahan didalam Nutribion yang membantu meningkatkan sistem imun badan anda dengan berkesan dan mudah.

1) Sea Buckthorn

Pati Sea Buckthorn boleh membantu melindungi tubuh anda daripada jangkitan virus. Pakar kesihatan menyifatkan kesan ini, sebahagian besarnya disebabkan oleh kandungan flavonoid tinggi. Flavonoid adalah sebatian tumbuhan yang bermanfaat dan boleh menguatkan sistem imun anda dengan meningkatkan daya tahan terhadap penyakit dan menghalang jangkitan kuman.

Nutribion

2) Goji Berry

Goji Berry terbukti tinggi serat, protein dan pelbagai vitamin dan mineral termasuk Zat besi, copper, selenium dan vitamin A dan C. Antioksidan melindungi organ dalaman dan kulit terhadap bahaya radikal bebas, yang merupakan molekul berbahaya yang boleh merosakkan sel-sel anda. Goji Berry mempunyai kapasiti penyerapan radikal oksigen tinggi (ORAC) yang menyihatkan badan dan menguatkan sistem imun secara langsung. Antioksidan dikenali kerana sifatnya imunostimulasi dan keupayaan untuk melawan radikal bebas yang berbahaya dan keradangan atau alahan.

3) Pati Halia

Pati Halia mempunyai banyak manfaat kesihatan seperti anti-radang, menyokong penghadaman, membantu menghilankan mual, mengurangkan kesakitan, kaya dengan antioksidan, dan meningkatkan sistem imun. Ia mempunyai kesan anti-radang dan antioksidan yang tinggi. Pati Halia adalah herba yang popular untuk mengekalkan kesihatan. Ia tinggi dalam gingerol, sejenis bahan dengan sifat anti-radang dan antioksidan yang kuat dalam menghindarkan jangkitan kuman.

Nutribion amat mudah digunakan kerana ia mudah larut dalam air. Anda cuma perlu mengambilnya dalam bentuk minuman dan kadarnya cuma 3ml Nutribion dicampur dengan 180ml air. Ianya sesuai untuk seisi keluarga tidak kita peringkat umur.

back to menu ↑

Kepentingan Sistem Imun Badan Yang Sihat

Banyak produk di kedai atau famasi merupakan suplemen untuk meningkatkan atau menyokong imuniti yang baik. Tetapi konsep meningkatkan imuniti sebenarnya tidak masuk akal secara saintifik. Malah, meningkatkan bilangan sel dalam badan anda — sel imun atau yang lain — tidak semestinya sesuatu yang baik sekiranya ia tidak sesuai dengan cara hidup atau jenis pekerjaan anda.

Percubaan untuk meningkatkan sel-sel sistem imun anda amat rumit kerana terdapat begitu banyak jenis sel dalam sistem imun badan yang bertindak balas terhadap banyak mikroorganisma yang berlainan dalam banyak cara yang tertentu. Apa yang diketahui ialah badan terus membangkitkan sel imun apabila diperlukan dan juga sebagai langkah berjaga-jaga. Sudah tentu ia menghasilkan lebih banyak limfosit daripada yang mungkin boleh digunakan sepanjang hidup anda.

Secara kesimpulan, sistem imun badan yang kuat dan sihat adalah amat penting kerana:

 • Ia meningkatkan kesihatan kardiovaskular, menurunkan tekanan darah, membantu mengawal berat badan, dan melindungi terhadap pelbagai penyakit.
 • Sistem imun yang kuat membantu mencegah selsema dan demam akibat jangkitan virus.
 • Menghindarkan alahan.
 • Mengekalkan fungsi organ dalaman yang sihat.
 • Mencegah risiko anemia.
 • Mencegah isu pencernaan, termasuk kehilangan selera makan, cirit-birit, dan kekejangan abdomen.
 • Menggalakan tumbersaran yang sihat pada bayi dan kanak-kanak

Nutribion ialah produk yang mengandungi bahan semulajadi ini tidak memberi kesan sampingan akibat bahan-bahan kimia merbahaya lagi terlarang untuk digunakan. Inilah kelebihan produk ini dalam meningkatkan sistem imun yang ideal secara semulajadi! Oleh itu, jangan tunggu lagi, sila buat pesanan anda disini.

Nutribion
back to menu ↑

Mengenalpasti Sistem Imun Badan Yang Lemah

Apa-apa pun yang melemahkan sistem imun anda boleh membawa kepada gangguan imuniti sekunder. Sebagai contoh, pendedahan kepada cecair badan yang dijangkiti HIV menyebabkan serangan virus pada sel T4 yang bertugas sebagai sistem ketahanan badan melawan penyakit. Tubuh anda juga menghasilkan protein semasa anda tidur yang membantu tubuh anda melawan jangkitan.

Anda perlu melakukan pemeriksaan fizikal untuk mengenalpasti tahap kesihatan dan sistem imun badan anda. Ujian yang digunakan untuk mendiagnosis gangguan imun termasuk: Ujian darah. Ujian darah boleh menentukan sama ada anda mempunyai paras protein protein yang melawan jangkitan (imunoglobulin) dalam darah anda dan mengukur tahap sel darah dan sel-sel sistem imun. Apabila anda didapati mempunyai sistem imun yang rendah, anda berisiko untuk dijangkiti pelbagai penyakit. Oleh itu, anda memerlukan satu cara hidup yang sihat untuk menyokong perkembangan sistem imun yang baik didalam badan anda. Terdapat pelbagai cara yang boleh dilakukan untuk meningkatkan sistem imun badan termasuklah:

 • Berhenti merokok dan mengelak daripada terkena asap rokok kerana ia mempengaruhi kesihatan paru-paru dan kandungan oksigen didalam badan.
 • Mengamalkan pemakanan yang seimbang dan mengutamakan buah-buahan dan sayur-sayuran supaya badan kita dibekalkan dengan nutrient yang diperlukan untuk mengekalkan kekuatan sistem imun.
 • Kerap bersenam setiap hari untuk menguatkan imun dan menghilangkan stress.
 • Tidak mengambil minuman beralkohol kerana ia mempengaruhi kesihatan mental dan melemahkan tubuh badan.
 • Tidur dan rehat yang mencukupi untuk mengembalikan tenaga dan menjauhkan stress.
 • Kekalkan berat badan yang ideal untuk tubuh badan yang lebih sihat.
 • Mengamalkan kebersihan diri yang baik untuk mencegah jangkitan penyakit.
back to menu ↑

Penjelasan Pihak Makmal Mengenai Nutribion

Satu kajian yang teliti telah dijalankan untuk mengkaji keberkesanan Nutribion. Satu kajian dan saringan kesihatan kesihatan diadakan bersama sukarelawan yang berusia 20 hingga 30 tahun dan semua sukarelawan diberikan Nutribion sebagai percubaan. Seramai sekumpulan sukarelawan diantara 20 hingga 30 tahun diberikan percubaan supplemen ini secara percuma selama 1 minggu.

Kajian keberkesanan Nutribion dimulakan dengan membuat pemeriksaan kesihatan kepada semua sukarelawan. Sukarelawan yang terpilih merupakan sukarelawan yang tidak menggunakan apa-apa produk selama 3 hari dan semua masalah kesihatan mereka direkodkan yang berpunca daripada sistem imun yang rendah dan mudah dijangkiti selsema. Semua sukarelawan perlu menggunakan Nutribion mengikut arahan pada label.

Selepas 1-2 minggu, kesemua sukarelawan dikumpulkan dan ditemubual. Diantara hasil yang ditemukan ialah:

1. Semua sukarelawan menunjukkan perubahan pada kesihatan diri. Mereka jarang dijangkiti selsema atau demam.

2. Semua sukarelawan merasai perbezaan pada kitaran tidur dan mereka dapat berehat dengan lebih baik dan tidur yang lebih berkualiti.

3. Sukarelawan melihat kulit menjadi lebih halus dan sihat dari biasa.

4. Kulit lebih berseri kerana peredaran darah yang lebih lancar dan kulit menjadi lebih cerah.

5. Sukarelawan yang mengikuti eksperimen ini juga mendapati cara ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan yang tidak dikehendaki seperti muntah-muntah atau cirit birit.

6. Sukarelawan dapat mengekalkan berat badan yang dieal.

7. Tekanan darah tinggi hilang serta merta dan mereka sentiasa bertenaga.

8. Sukarelawan dapat bersenam dengan terjadual dan tidak mudah merasa letih. Mereka dapat melakukan aktiviti harian dengan penuh bertenaga dan lancar.

9. Dengan tiada masalah keletihan, sukarelawan dapat menghindarkan diri dari stress dan mereka menjadi lebih aktif, produktif, dan bersemangat di tempat kerja.

10. Nutribion dapat membekalkan keperluan nutrient didalam badan terutamanya kepada sukarelawan yang sibuk dengan kerja sepanjang hari dan tiada masa untuk memasak.

Terbukti seseorang yang menggunakan Nutribion sekurang-kurangnya 2 kali sehari akan dapat membantu pengguna untuk mengekalkan kesihatan diri yang baik dan sistem imun badan yang kuat dengan mudah dan berkesan. Produk ini amat membantu dalam meningkatkan kesihatan dan sistem imun untuk golongan dewasa dan juga kanak-kanak.

Nutribion
back to menu ↑

Pendapat Doktor Mengenai Sistem Imun Badan Dan Nutribion

Pakar Perubatan Dalaman, Hospital Pakar KPJ Johor, Datuk Dr. M Singaraveloo memberitahu dalam sidang akhbar Utusan, makanan tambahan atau suplemen ialah elemen tambahan kepada diet harian dan membekalkan nutrisi yang lengkap kepada badan sekiranya terdapat kekurangan di dalam diet harian.

“Suplemen ialah sejenis produk yang mengandungi vitamin, mineral, asid amino, herba atau bahan dari tumbuh-tumbuhan yang digantikan di dalam bentuk pil, kapsul, tablet atau di dalam bentuk cecair. Suplemen digunakan sebagai tambahan di dalam diet seseorang setiap hari atau mingguan untuk melengkapkan diet seimbang tetapi tidak boleh dianggap sebagai pengganti makanan,” jelasnya.

Sementara itu, Kementerian Kesihatan menyarankan pengambilan makanan sihat menerusi ‘Malaysian Dietary Guidelines 2010’ yang menggariskan 14 mesej penting dengan salah satu mesej ditekankan adalah mengambil pelbagai jenis makanan mengikut piramid makanan. Justeru, seseorang yang sihat dari segi fizikal atau tubuh badan sudah memadai mengamalkan pemakanan seimbang seperti mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan serta ikan untuk mengekalkan kesihatan yang baik.

Menjelaskan fungsi suplemen, Dr. M Singaraveloo berkata, suplemen berfungsi untuk mengimbangi diet yang tidak mencukupi didalam badan seseorang, meningkatkan imuniti dan juga meningkatkan kecergasan tubuh badan. Selain itu, suplemen juga boleh membantu meningkatkan stamina dan melindungi sistem badan dari jangkitan penyakit ataupun kuman.

back to menu ↑

Testimoni Dari Pengguna Nutribion

Frankie, 25, Nutribion dapat mengekalkan kesihatan saya kerana saya amat sibuk untuk memasak dan menyediakan makanan yang lengkap. Sebagai tambahan nutrisi, saya mencadangkan Nutribion.
Bety, 39, Nutribion membantu mengekalkan kecergasan badan dan memberi tenaga. Ia juga membantu mengekalkan kesihatan diri supaya aktiviti harian tidak terganggu.
Lana, 24, Nutribion sesuai untuk seisi keluarga. Oleh itu sebagai pelengkap nutrient, saya memberikannya kepada semua ahli keluarga saya.
Deiya, 38, Kita perlu menjaga kesihatan diri dan membekalkan badan dengan nutrient yang mencukupi. Nutribion amat mudah untuk digunakan dan harganya juga berpatutan.
Josie, 29, Nutribion mengandungi khasiat yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan diri. Dengan kesibukan harian, kita cenderung memilih makanan segera yang tidak berkhasiat. Oleh itu, Nutribion diperlukan untuk membekalkan keperluan nutrient penting untuk badan.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Nutribion
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Sila dapatkan supplemen hebat ini dilaman web rasmi untuk menikmati penjimatan yang menarik. Tawaran diskaun adalah terhad. Jangan tangguh lagi. Inilah masanya untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan dan sistem imun dengan mudah dan berkesan. Jangan segan silu untuk hubungi kami disini.

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score