Best price

Healthy Liver Mengembalikan Hati Yang Sihat!

Hati adalah organ didalam badan kita yang bersaiz bola sepak yang terletak tepat di bawah sangkar tulang rusuk anda di sebelah kanan perut anda. Hati adalah penting untuk pelbagai proses didalam badan seperti mencerna makanan dan mencairkan bahan toksik anda.

Penyakit hati boleh diwarisi (genetik) atau disebabkan oleh pelbagai faktor yang merosakkan hati, seperti virus dan penggunaan alkohol. Obesiti juga dikaitkan dengan kerosakan hati yang gaga; berfungsi.

Adakah anda tercari-cari produk yang sesuai untuk membantu anda membersihkan dan menyihatkan organ ini? Cubalah Healthy Liver yang mampu meningkatkan usaha anda dalam menyihatkan badan anda secara keseluruhan. Sila baca lanjut disini.

Mengapa Perlu Menggunakan Healthy Liver

Hati yang rosak menyebabkan banyak masalah kesihatan. Tanda dan simptom penyakit hati yang rosak termasuk:

 • Kulit dan mata yang kelihatan kekuningan (penyakit kuning)
 • Kesakitan pada bahagian abdomen dan bengkak
 • Bengkak pada kaki dan pergelangan kaki
 • Kulit gatal dan amat sensitif
 • Warna air kencing lebih gelap dari biasa
 • Warna najis pucat, atau najis berwarna perang atau tar
 • Keletihan kronik tanpa sebab
 • Mual atau muntah
 • Hilang selera makan

Amat merbahaya jika hati menjadi rosak atau dijangkiti kuman. Penyakit hari juga boleh disebabkan oleh kuman, ketahanan sistem imun badan yang tidak normal, penyakit keturunan, dan perkembangan kanser. Bagaimanakah cara untuk menyihatkan hati supaya tubuh badan bebas dari risiko penyakit?

Healthy Liver
back to menu ↑

Harga Yang Berpatutan dan Pembekal Utama

Sila dapatkan Healthy Liver yang asli dilaman web rasminya (klik disini). Anda perlu mendapatkannya dilaman web rasmi untuk mengelakkan produk palsu yang dijual berleluasa dipasaran. Dengan membuat pembelian secara online di laman web rasminya, anda boleh memperolehi diskaun sebanyak 50% semasa tawaran istimewa dilancarkan.

Dengan memesan secara online, anda boleh mendapatkan produk ini dengan harga RM179 sahaja dari harga sebenar, RM 358. Pegawai Perkhidmatan Pelanggan akan menghubungi anda untuk membuat pengesahan pesanan dan seterusnya akan memproses pembelian dan penghantaran ke alamat anda. Pembungkusan dan penghantaran akan diproses dalam tempoh 15 jam selepas pengesahan pembelian.

back to menu ↑

Healthy Liver Membantu Mencapai Tubuh Badan Yang Sihat!

Hati ialah organ yang penting. Jika hati rosak, tubuh badan pasti sengsara dan tidak berfungsi dengan normal. Bagaimana anda boleh mengelakkan perkara ini? Anda boleh ikhtiar dengan Healthy liver. Untuk pengetahuan anda, hati boleh rosak disebabkan oleh banyak masalah seperti berikut.

Jangkitan Parasit dan Virus

Parasit dan virus boleh menjangkiti hati, menyebabkan keradangan yang mengurangkan fungsi hati untuk berfungsi dengan normal. Virus yang menyebabkan kerosakan hati dapat tersebar melalui darah atau air mani, makanan atau air tercemar, atau hubungan rapat dengan orang yang dijangkiti. Jenis jangkitan hati yang paling biasa adalah virus hepatitis, termasuk:

 • Hepatitis A
 • Hepatitis B
 • Hepatitis C

Tidak Normal Pada Sistem Imun

Penyakit di mana sistem imun anda menyerang bahagian tertentu badan anda (autoimun) boleh menjejaskan hati anda. Contoh-contoh penyakit hati autoimun termasuklah:

 • Hepatitis autoimun
 • Sirosis biliar utama
 • Cholangitis sclerosing primer

Genetik Atau Penyakit Keturunan

Gen yang tidak diwarisi dari satu atau kedua ibu bapa anda boleh menyebabkan pelbagai bahan untuk membina hati anda, menyebabkan kerosakan hati. Penyakit hati genetik termasuk:

 • Hemochromatosis
 • Hyperoxaluria dan oxalosis
 • Penyakit Wilson
 • Kekurangan antitryptin Alpha-1

Kanser dan pertumbuhan lain yang tidak normal

Contohnya termasuk:

 • Kanser hati
 • Kanser saluran empedu
 • Adenoma hati

Lain-lain Yang Menyebabkan Hati Rosak

Sebab-sebab penyebab penyakit hati tambahan termasuk:

 • Penyalahgunaan alkohol kronik
 • Lemak terkumpul di hati (penyakit hati berlemak bukan alkohol)
back to menu ↑

Gunakan Healthy Liver Untuk Mencegah Kerosakan Hati

Banyak khasiat yang boleh diperolehi untuk menyihatkan hati menggunakan Healthy Liver. Ia bukan sahaja menjaga kesihatan hati, ia juga boleh menjaga kesihatan tubuh badan kita. Ia boleh menguatkan imuniti, memperbaiki pencernaan, menurunkan berat badan, meningkatkan kesihatan dan memberi tenaga.

Healthy Liver

Anda juga perlu mencegah penyakit hati dengan amalan cara hidup yang sihat seperti dibawah ini:

 • Elakkan minuman beralkohol. Bagi orang dewasa yang sihat, jika ingin minum bermakna sehingga satu minuman sehari untuk wanita dan sehingga dua minuman sehari untuk lelaki. Pengambilan berat atau berisiko tinggi ditakrifkan sebagai lebih daripada lapan minuman seminggu untuk wanita dan lebih daripada 15 minuman seminggu untuk lelaki.
 • Elakkan tingkah laku berisiko dan boleh merosakkan hati. Dapatkan pertolongan jika anda menggunakan dadah intravena yang tidak sah, dan jangan berkongsi jarum yang digunakan untuk menyuntik dadah. Gunakan kondom semasa membuat hubungan seks. Jika anda memilih untuk mempunyai tattoo atau tindikan badan, pilihlah kebersihan dan keselamatan apabila memilih kedai tattoo terseebut.
 • Dapatkan vaksin. Sekiranya anda menghadapi risiko peningkatan hepatitis atau jika anda telah dijangkiti dengan sebarang bentuk virus hepatitis, berbincanglah dengan doktor anda tentang mendapatkan vaksin hepatitis A dan hepatitis B.
 • Gunakan ubat dengan bijak. Ambil ubat yang diberikan oleh doktor anda hanya apabila diperlukan dan hanya dalam dos yang disyorkan. Jangan campurkan ubat-ubatan dan alkohol. Bercakap dengan doktor anda sebelum mencampurkan suplemen herba atau ubat preskripsi atau bukan preskripsi.
 • Elakkan bersentuhan dengan darah dan cecair badan orang lain terutamanya jangan menjalankan hubungan seks dengan orang yang tidak dikenali. Virus hepatitis boleh disebarkan dengan batang jarum yang tidak disengajakan atau pembersihan darah atau cecair badan yang tidak wajar.
 • Berhati-hati dengan semburan aerosol. Pastikan bilik itu berventilasi, dan pakai topeng apabila menyembur racun serangga, racun kulat, cat dan bahan kimia toksik yang lain. Sentiasa ikuti arahan pengeluar.
 • Lindungi kulit anda. Apabila menggunakan racun serangga dan bahan kimia toksik lain, pakai sarung tangan, lengan panjang, topi dan topeng.
 • Mengekalkan berat badan yang sihat. Obesiti boleh menyebabkan penyakit hati berlemak dan lemak tersebut mengganggu kelancaran fungsi hati setiap hari.

Oleh itu, menggunakan Healthy Liver akan membantu kita untuk mencegah daripada masalah kesihatan berlaku dimasa akan datang.

back to menu ↑

Bahaya Hati Yang Rosak Untuk Badan Kita

Penyakit hati boleh diwarisi (genetik) atau disebabkan oleh pelbagai faktor yang merosakkan hati, seperti virus dan penggunaan alkohol. Obesiti juga dikaitkan dengan kerosakan hati. Lama kelamaan, kerosakan pada hati menyebabkan parut (sirosis), yang boleh membawa kepada kegagalan hati, iaitu satu keadaan yang mengancam nyawa.

Hati mempunyai banyak fungsi penting untuk badan kita, jadi penyakit hati boleh menjejaskan tubuh dalam banyak cara. Sesetengah kesan termasuk penyakit kuning, menguning kulit dan putih mata, yang disebabkan oleh pigmen hempedu yang tinggi. Selain itu, orang dengan penyakit hati mungkin mempunyai sedikit selera makan dan menjalani penurunan berat badan sehingga memudaratkan diri.

Hati anda membantu melawan jangkitan dan membersihkan darah didalam tubuh badan. Ia juga membantu mencerna makanan dan menyimpan tenaga untuk apabila anda memerlukannya ketika berlaku kelaparan. Hati yang sihat mempunyai keupayaan yang luar biasa untuk tumbuh semula, atau diperbaharui, apabila ia rosak. Apa-apa pun yang membuatkan hati anda tidak melakukan tugasnya — atau daripada tumbuh semula selepas mengalami kecederaan — boleh membahayakan nyawa anda dan merisaukan orang lain.

Pada peringkat awal sebarang penyakit hati, hati anda mungkin menjadi radang atau sakit. Ia mungkin menjadi lembut, sakit dan membesar. Keradangan menunjukkan bahawa tubuh anda cuba melawan jangkitan atau menyembuhkan kecederaan yang berlaku. Tetapi jika keradangan berterusan dari masa ke masa, ia boleh mula menyakiti hati anda secara kekal apabila tidak dirawat.

Apabila sebahagian besar bahagian tubuh anda menjadi radang dan sakit, anda boleh merasakannya — kawasan menjadi panas dan menyakitkan. Tetapi hati yang meradang sakit boleh menyebabkan anda tidak selesa, dan orang yang keradangan umumnya akan tidak berasa sihat sepanjang masa.

Sekiranya tidak dirawat, hati yang meradang akan mula parut. Apabila tisu parut bertambah, ia menggantikan tisu hati yang sihat. Proses yang membawa masalah kesihatan ini dipanggil fibrosis. (Tisu parut adalah sejenis tisu berserabut.)

Tisu parut tidak dapat melakukan kerja yang boleh dilakukan oleh tisu hati yang sihat. Lebih-lebih lagi, tisu parut boleh menyimpan darah daripada mengalir melalui hati anda. Memandangkan lebih banyak tisu parut membina, hati anda mungkin tidak berfungsi serta pernah dilakukan. Atau, bahagian yang sihat pada hati anda perlu bekerja lebih keras untuk membentuk bahagian parut.

Healthy Liver

Sekiranya penyakit hati anda didiagnosis dan dirawat dengan jayanya pada peringkat ini, masih ada peluang bahawa hati anda dapat sembuh dari masa ke masa. Oleh itu, anda perlu menjaga hati dengan baik dan mengamalkan cara hidup yang sihat.

back to menu ↑

Manfaat Hati Yang Sihat Kepada Kita

Ia melakukan pelbagai tugas penting, mulai dari menghasilkan protein, kolesterol dan hempedu untuk menyimpan vitamin, mineral dan juga karbohidrat. Ia juga membebaskan badan kita daripada toksin seperti alkohol, ubat-ubatan dan produk sampingan metabolisme semulajadi. Menjaga hati anda dengan baik adalah penting untuk mengekalkan kesihatan.

Ikan seperti cod, salmon, dan sardin adalah sumber yang baik untuk kesihatan hati. Ia juga dalam sayur-sayuran termasuk brokoli, kacang, dan ubi jalar, dan buah-buahan seperti pisang, kiwi, dan apricot bagus untuk anda amalkan setiap hari. Makanan tenusu, seperti susu dan yogurt, juga tinggi kalium. Kajian awal menunjukkan betaine membantu melindungi hati anda dari deposit lemak. Oleh itu, supplemen seperti Healthy Liver juga membantu seperti makanan semulajadi ini untuk menjaga hati anda dengan baik.

Penyembuhan hati selepas menggunakan Healthy Liver boleh bermula seawal beberapa hari hingga minggu selepas anda berhenti minum, tetapi jika kerosakan teruk, penyembuhan boleh mengambil masa beberapa bulan. Dalam sesetengah kes, “jika kerosakan pada hati telah jangka panjang, ia mungkin tidak dapat dipulihkan,” kata Dr Stein dari sebuah hospital swasta. Oleh itu, mencegah lebih baik dari mengubati.

Kerosakan hati menyebabkan organ yang lain juga rosak. Oleh itu, manfaat terbesar menjaga hati, organ kita yang lain juga akan menjadi amat sihat dan terjaga.

back to menu ↑

Penjelasan Pihak Makmal Mengenai Healthy Liver

Satu kajian yang teliti telah dijalankan untuk mengkaji keberkesanan Healthy Liver. Satu temubual secara terbuka dan pemeriksaan sendi diadakan bersama sukarelawan yang berusia 20 hingga 30 tahun dan semua sukarelawan diberikan Smoke Out sebagai percubaan. Seramai 20 orang sukarelawan diantara 20 hingga 30 tahun diberikan percubaan selama 2 minggu.

Kajian ini dimulakan dengan membuat pemeriksaan kesihatan kepada semua sukarelawan. Sukarelawan yang terpilih merupakan sukarelawan yang tidak pernah mencuba apa-apa produk dan mereka mempunyai rekod kesihatan masalah hati. Kepada yang tidak menggunakannya secara kerap, masa dan tarikh perlu direkodkan.

Selepas 2 minggu, sebanyak 20 orang menggunakan Healthy Liver setiap hari. Selebihnya menggunakan 1 atau 2 kali sehari. Diantara hasil yang ditemukan ialah:

1. Semua sukarelawan merasa tiada rasa sakit pada hati.

2. Semua sukarelawan merasai perbezaan pada kesihatan harian mereka.

3. Semyua sukarelawan merasa mudah untuk melakukan kerja-kerja seharian.

4. Mereka tidak risau bersukan kerana badan mereka terasa mampu.

back to menu ↑

Pendapat Doktor Mengenai Healthy Liver

Doktor Aizleen, yang memiliki klinik swasta di ibu negara mengesyorkan sesiapa yang ingin mencegah penyakit hati tidak perlu risau kerana penyelesaian mudah adalah Healthy Liver. Formulanya yang lembut dan terdiri dari bahan-bahan semulajadi merupakan faktor utama Healthy Liver ini bertindak dengan berkesan dan meresap ke dalam sistem badan dengan mudah.

Apakah manfaatnya? Anda perlu tahu manfaat yang baik dalam produk ini. Salah satunya ialah ia Berjaya membuatkan anda tidak merasa sakit pada bahagian abdomen. Jika merasa sakit dibahagian berdekatan perut kanan, sudah tentu anda mengalami sesuatu di bahagian hati. Anda perlu memeriksa kesihatan anda dan anda boleh mengetahui cara untuk mengatasi masalah ini.

Kesihatan hati yang lebih baik dapat dicapai apabila anda menjaga hati dengan produk berkhasiat seperti Healthy Liver. Gejala pertama kegagalan hati selalunya loya, kehilangan selera makan, keletihan, dan cirit-birit. Kerana gejala-gejala ini boleh mempunyai beberapa sebab, mungkin sukar untuk mengatakan bahawa hati gagal. Tetapi apabila kegagalan hati berlangsung, gejala menjadi lebih serius. Untuk mencegah gejala kerosakan hati ini, disyorkan Healthy Liver.

Jika hati anda rosak, gejala pertama kegagalan hati selalunya najis yang gelap, kehilangan selera makan, keletihan, dan cirit-birit yang berterusan. Kerana gejala-gejala ini boleh mempunyai beberapa sebab, mungkin sukar untuk mengatakan bahawa hati yang gagal atau ada masalah lain. Tetapi apabila kegagalan hati berlangsung, gejala menjadi lebih serius. Oleh itu, wajar untuk kita mencegah penyakit hati dengan menggunakan Healthy Liver dari awal.

Healthy Liver
back to menu ↑

Testimoni Dari Pengguna Healthy Liver

Hus, 25, Saya tidak lagi merasa letih ketika bersukan dan bekerja!
Barry, 47, Saya tidak sangka Healthy liver ini Berjaya mengatasi masalah keluarga saya dalam merawat penyakit hati yang mereka alami!
Stans, 54, Saya tidak lagi mengalami masalah pada hati dan dapat menjalankan tugas harian dengan lebih cepat dan sihat.
Aslia, 41, Saya syorkan kita semua berjimat dan menggunakan produk yang berkesan seperti ini untuk kesihatan kita.
Marani, 29, Saya amat memuji produk ini kerana ia berkesan dan saya dapat menjaga kesihatan dengan baik.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Healthy Liver
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Sila dapatkan Healthy Liver hebat ini dilaman web rasmi sahaja untuk menikmati penjimatan yang menarik. Tawaran diskaun adalah terhad kepada pelanggan. Jangan tangguh lagi! Inilah masanya untuk berhenti merokok dan menjalankan cara hidup sihat. Jangan malu-malu hubungi kami ya.

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score