Best price

GrayOFF Saja Untuk Menghilangkan Uban!

Mengapa kita perlu menggunakan GrayOFF? Anda mesti mengetahui bagaimana rambut yang gelap tiba-tiba berwarna putih. Warna ini berasal daripada pigmen yang dipanggil sebagai melanin. Dalam kajian itu, para penyelidik mendapati bahawa hormon yang dihasilkan sebagai tindak balas kepada tekanan stress dapat mengatasi sel stem melanocyte yang menentukan warna rambut dan menukarkannya dari gelap ke putih. Mereka mendapati bahawa stress menyebabkan sel stem meninggalkan folikel rambut kita, dan tiada melanin terhasil dan merubah warna rambut yang tumbuh.

Bagaimana Rambut Boleh Menjadi Putih?

Apabila kita semakin tua, sel-sel pigmen di folikel rambut kita secara beransur-ansur mati. Apabila terdapat sel pigmen yang lebih sedikit dalam folikel rambut, sehelai rambut tidak lagi mengandungi sebarang melanin dan akan menjadi warna yang lebih cerah — seperti kelabu, perak, atau putih — ketika tumbuh. Walaupun anda tidak boleh benar-benar menghalang atau membalikkan rambut putih, mungkin terdapat langkah-langkah mudah yang anda boleh ambil untuk mengelakkan rambut putih yang pramatang. Doktor mengatakan tahap vitamin B12 yang rendah boleh menyebabkan kekurangan pigmen rambut. Tahap asid pantothenik yang rendah pada tikus kajian mereka menyebabkan bulu mereka menjadi putih (kajian oleh Institut Linus Pauling).

Berikut ialah maklumat tentang mengapa rambut yang hitam menjadi beruban:

1. Penuaan normal adalah punca yang utama: Okay, tidak hairanlah di sini. Pakar dermatologi memanggil ini aturan 50-50-50. “Lima puluh peratus daripada penduduk mempunyai kira-kira 50% rambut kelabu pada usia 50,” kata Dr Anthony Oro, profesor dermatologi di Universiti Stanford. Dan seperti kulit, rambut mengubah teksturnya dengan usia, kata Dr. Heather Woolery Lloyd, seorang pengarah terkemuka penjagaan kulit etnik di University of Miami School of Medicine.

2. Etnik atau Ras: Caucasians cenderung mempunyai rambut beruban lebih awal — dan begitu juga mereka yang berambut keperangan (redheads) mudah cepat beruban dari semua. Kemudian orang Asia. Kemudian Afrika-Amerika. Para saintis tidak mengetahui sebabnya tetapi ini menunjukkan manusia dari keturunan dan ras yang berbeza akan beruban dengan kadar kecepatan yang berlainan.

GrayOFF

3. Tekanan dan Stress yang berlebihan: “Tekanan tidak akan menyebabkan anda menjadi beruban serta merta,” kata Dr Roopal Kundu, profesor profesor dalam bidang dermatologi di Feinberg School of Medicine yang berkhidmat di Northwestern University. “Tetapi tekanan dikaitkan dengan banyak masalah kulit dan rambut.” Semasa sakit, sebagai contoh, orang boleh beruban ataupun gugur rambut dengan cepat. Dan rambut juga boleh beruban ataupun gugur akibat perubatan kimia — seperti mendapatkan kemoterapi — yang juga boleh menumbuhkan warna yang berbeza.

4. Gaya hidup anda membuat perbezaan: Sekiranya tidak mengamalkan cara hidup sihat, rambut juga boleh beruban. Merokok, sebagai contoh, mempengaruhi kulit dan rambut anda. “Tahap vitamin B12 yang rendah adalah terkenal kerana menyebabkan kehilangan pigmen rambut,” kata Dr Karthik Krishnamurthy, pengarah Pusat Klinik Kosmetik Pusat Dermatologi di Pusat Perubatan Montefiore di Bronx, New York. Pengambilan makanan berkhasiat dan cara hidup sihat memainkan peranan penting. Makanan yang dikemas dengan vitamin, nutrien dan antioksidan tertentu boleh membantu melindungi sel-sel daripada toksin dan membantu mencegah penyakit jantung, kanser, dan memberi khasiat untuk kesihatan rambut

5. Supplemen rambut dan dye rambut: Sel stem rambut berperanan dalam penumbuhan rambut, dan sel stem pembentuk pigmen yang membuat pigmen/warna rambut. Penyelidik dengan hiat menjalankan kajian untuk cuba mengetahui sama ada ubat, atau sesuatu yang anda boleh letakkan di kulit kepala anda, boleh memperlahankan proses rambut beruban. (Pewarna rambut tidak dapat mengubah warna rambut secara kekal dan hanya menutup luaran rambut.)

Walaupun genetik dan umur juga memainkan peranan seperti yang dinyatakan diatas, anda boleh melambatkan dan bahkan menghentikan proses rambut beruban dengan beberapa cara yang semulajadi. Sel-sel pigmen yang dipanggil melanocytes memberikan warna rambut anda. Apabila anda berhenti menghasilkan melanin ini, rambut mula menjadi beruban. Oleh itu, gunakanalah GrayOff dari sekarang!

Ada diantara kita juga yang kelihatan tua kerana terlalu letih menjalankan aktivti-aktiviti harian. Untuk menjaga kesihatan kita khususnya supaya terhindar dari rambut beruban, kita mempunyai cara yang bersesuai mengikut keupayaan diri atau umur kita. Sekiranya kita tidak dapat melakukan aktiviti seperti bersenam kerana kekangan masa, kita boleh mengekalkan kesihatan diri dengan mengamalkan cara hidup aktif. Kita boleh menggunakan tangga walaupun mempunyai lif atau kita berjalan kaki ke tempat kerja yang dekat kerana kita mahu sentiasa bergerak dan kekal aktif. Kerana badan yang sihat ialah badan yang terjaga dari stress yang memberikan banyak impak negative pada penyakit.

Dengan mengamalkan cara hidup yang sihat dan menggunakan GrayOff, anda dapat menenangkan fikiran kerana anda tidak mungkin gagal dalam melindungi diri anda dari rambut beruban. Disamping itu, anda perlulah mengambil makanan yang sihat. Makanan yang sihat juga membekalkan khasiat yang diperlukan oleh setiap bahagian badan kita.

back to menu ↑

Harga Yang Berpatutan dan Pembekal Utama

Untuk penjimatan 50%, sila dapatkan GrayOff anda dilaman web utama produk ini. Produk ini dijual dengan harga diskaun sebanyak 50% jika anda membuat pesanan di laman web rasminya.

Selain daripada itu, anda juga boleh memastikan GrayOff yang anda beli itu asli. Jika produk yang dibeli tidak asli, tidak mungkin anda boleh menerima hasil yang memuaskan apabila menggunakan produk palsu. Kami tidak mempunyai jaminan wang dikembalikan sekiranya produk yang anda gunakan bukan dari laman web kami yang rasmi.

Untuk pertanyaan lanjut, anda boleh menghubungi pegawai khidmat pelanggan kami.

back to menu ↑

Kelebihan GrayOff Sebagai Supplemen Pencegah Rambut Beruban

Inilah masanya untuk anda memulakan hidup yang lebih sihat dan tercegah daripada rambut beruban pada tanpa mengira usia. GrayOff menggabungkan bahan-bahan semulajadi yang berkesan untuk mengembalikan warna asal rambut, memulihakn penghasilan melanin, dan mencegah rambut beruban dimasa muda. Ia juga sesuai untuk warga tua yang dalam merawat rambut beruban dan mencegahnya. Berikut ialah kelebihan GrayOff:

1. Ia mengembalikan warna asal rambut anda berbanding pewarna rambut. Anda boleh melihat perubahannya dalam masa yang cepat apabila menyembur GrayOff pada rambut setiap hari. Rambut beruban beransur-ansur hilang dan rambut akan kembali ke warna asal!

2. Memulihkan penghasilan melanin, memberi semula warna asal rambut. Inilah yang diperlukan oleh setiap rambut supaya warna asalnya dikembalikan. Tanpa melanin, rambut akan bertukar menjadi warna putih.

3. Sesuai untuk semua jenis dan warna rambut. Oleh itu, kepada mereka yang berambut lurus, keriting, nipis, atau tebal, tidak ada halangan untuk menggunakan produk ini. Ia adalah selamat dan diperbuat dari bahan semulajadi untuk anda.

4. Merawat rambut yang rosak dan rapuh selain daripada boleh menghalang pembentukan rambut beruban.

GrayOFF
back to menu ↑

Kandungan Bahan-Bahan Penting Didalam GrayOff

Mari kita lihat apakah kandungan utama didalam GrayOff. Seperti yang kita tahu, produk ini terdiri daripada beberapa bahan semulajadi untuk merawat masalah rambut beruban dengan pantas. Yang paling penting, GrayOff ini tidak mengandungi bahan kimia merbahaya ataupun pengawet tiruan. Bahan utama didalam GrayOff memberikan kesan positif yang amat diperlukan oleh kesihatan rambut.

GInseng: Ia sering digunakan dalam banyak syampu dan perapi seperti yang diketahui merangsang kulit kepala dan menggalakkan pertumbuhan rambut. Ginseng boleh membantu mencegah kematian sel-sel, yang membawa kepada peningkatan jumlah sel papilla dermal di kulit kepala, memperkuat dan memupuk folikel rambut pada masa yang sama. Ia melambatkan kemunculan uban dan memulihkan penghasilan melanin, pigmen yang memberi warna semula jadi kepada rambut.

Akar Lovage: Bahan ini merupakan penemuan baru dan di ambil dari bahagian akan tumbuhan tersebut. Ia mempunyai kesan perlindungan kepada folikel rambut, menghentikan proses penyahwarnaan rambut dan mengembalikan warna asal rambut.

Bijan: Bijan amat berkhasiat dan minyak bijan dapat mengembalikan warna asal rambut. Minyak bijan hitam untuk rambut kembali lebat dan tanpa uban. Walaupun biji bijan tidak dapat membalikkan masa, bahan ini merupakan keajaiban untuk mencegah uban — terutamanya untuk kesihatan rambut. Nutriennya menyuburkan kulit kepala dan juga meningkatkan pengeluaran melanin, yang bertanggungjawab untuk membuat pigmen rambut (jadi — rambut beruban, selamat tinggal!).

Tuber Fleeflower: Bahan ini juga dikenali sebagai Fo Ti di China. Ia merangsang pertumbuhan Rambut dan mencegah rambut beruban. Sesetengah menggunakan fo-ti untuk membantu mengelakkan rambut kelabu pramatang, rambut menipis atau rambut gugur. Bahan ini telah lama digunakan di negara China untuk kecantikan rambut.

back to menu ↑

Lihatlah GrayOff Berkesan Dengan Cepat Selepas 28 Hari

Berita buruk: Masalah kelabu pramatang adalah sebahagian besarnya genetik. Folikel rambut mengandungi sel-sel pigmen yang menghasilkan melanin, yang memberikan warna kulit anda. Apabila badan anda berhenti menghasilkan melanin, rambut yang tumbuh akan berwarna kelabu, putih, atau perak. Keadaan ini berlaku walaupun anda baru berusia 20 tahun! Sesetengah daripada mereka yang ingin menjaga rambut akan meningkatkan melanin, sementara yang lain dapat membantu mengurangkannya. Makan lebih banyak makanan kaya antioksidan seperti sayur-sayuran berdaun yang gelap, beri gelap, coklat gelap, dan sayuran berwarna-warni untuk mendapatkan lebih banyak antioksidan. Mengambil vitamin dan mineral tambahan juga boleh membantu termasuklah menggunakan GrayOff!

Beginilah cara GrayOff berfungsi:

Hari pertama: Rambut putih dicuci dan GrayOff disembut dengan rata. Rambut yang putih ialah hasil kandungan melanin yang rendah.

Selepas 14 hari Penggunaan: Kandungan melanin dapat ditingkat pada rambut untuk menghasilkan pigmen gelap. Rambut akan menjadi semakin hitam dan rambut beruban yang berkurangan.

Selepas 28 hari penggunaan: Rambut akan kelihatan lebat dan hitam kerana kandungan melanin telah mencukupi. Rambut beruban telah dihilangkan sama sekali.

Mudah bukan? Cara untuk menggunakan GrayOff ini juga tidak mengambil masa yang lama. Ia boleh digunakan setiap pagi, selepas mandi, ataupun sebelum tidur. Beginilah cara untuk menggunakan GrayOff:

1. Goncang botol dengan perlahan sebelum menyembur rambut.

2. Semburkan GrayOFF pada akar rambut secara rata.

3. Urut pada kulit kepala supaya meresap dengan baik.

4. Gayakan rambut anda seperti biasa dengan menggunakan peralatan dan krim yang lain.

5. Gunakan dengan kerap sehingga warna rambut kembali kepada warna asal selama 14-28 hari.

GrayOFF
back to menu ↑

Penjelasan Pihak Makmal Mengenai GrayOff

GrayOff terdiri daripada bahan-bahan aktif yang diperolehi dari bahan semulajadi. GrayOff ideal untuk mengembalikan kesihatan rambut, mengekalkan rambut hitam, dan mencegah rambut beruban. Secara klinikal, sukarelawan yang menggunakan GrayOff dalam satu sesi rawatan mengalami perubahan seperti berikut:

1. Rambut menjadi lebih kuat.

2. Rambut tidak mudah gugur.

3. Uban dapat dirawat sepenuhnya dan dicegah daripada kembali berulang.

4. Spray ini tidak berminyak dan mudah diserap pada rambut.

5. Rambut kembali ke warna asal diantara 14 dan 28 hari.

6. Rambut yang tumbuh lebih lebat dan gelap.

7. Warna rambut tidak menjadi hitam serta merta, tetapi rambut menyerap khasiat dari GrayOff dan menjadikan proses nyahuban menjadi mudah dalam masa 2-3 minggu.

back to menu ↑

Rasai Perbezaannya Selepas Menggunakan GrayOff Dalam Satu Sesi Rawatan

Apabila badan berhenti menghasilkan pigmen, rambut mulai menjadi kurang warna, berubah menjadi putih. Walau bagaimanapun, anda boleh menghalang rambut kelabu dengan menyuburkan kulit kepala anda dan melindungi pangkal folikel rambut anda. Jika sel asas dan pigmen anda lebih sihat, maka anda akan dapat mengelakkan pembentukan rambut putih atau uban.

Apabila terdapat sel pigmen yang lebih sedikit dalam folikel rambut, sehelai rambut tidak lagi mengandungi melanin dan akan menjadi warna yang lebih cerah ataupun putih — seperti kelabu, perak, atau putih — ketika ia mula tumbuh. Akhirnya, rambut akan kelihatan sepenuhnya putih apabila kandungan melanin tidak lagi dibekalkan. Orang boleh beruban seawal usia remaja dan 20-an.

Lebih dari 60 peratus rakyat Amerika mempunyai beberapa rambut beruban pada usia 40 tahun. Umur di mana kelabu mulai kelihatan hampir sepenuhnya disebabkan oleh genetik. Kadang-kadang sesetengah orang dilahirkan dengan rambut berwarna perang, kuning, dan putih keemasan kerana mereka mewarisi genetik dari nenek moyang mereka. Keadaan ini semua ditentukan oleh genetik seseorang.

Setelah menggunakan GrayOff dalam 2-3 minggu, anda boleh melihat perubahan pada warna rambut anda. Sekiranya anda mengambil gambar sebelum menggunakan dan selepas 3 minggu menggunakan GrayOff, sudah pasti anda dapat melihat perubahan yang ketara. Yang paling penting, kesan ini dapat dilihat tanpa kesan sampingan terhadap kesihatan diri.

back to menu ↑

Pendapat Doktor Mengenai GrayOff

Doktor Alisha dari Institut Perubatan Awam memberi pendapatnya mengenai GrayOff. Menurut maklumat yang diperolehinya dari Jabatan Dermatologi di Hospital Gunung Sinai, rambut beruban pertama kali muncul pada kedua-dua lelaki dan wanita secara amnya di antara umur 34 dan 44. Bagi kelabu pramatang, ia berlaku pada orang yang berusia di bawah 20 tahun dan sebahagian besarnya adalah genetik. Seperti yang anda mungkin atau tidak tahu, folikel rambut anda mengandungi sel pigmen yang menghasilkan melanin, yang memberikan warna rambut anda. Apabila badan anda berhenti menghasilkan melanin, rambut menjadi kelabu, perak, atau putih. Dalam istilah orang awam: rambut anda melalui kitaran semulajadi yang jatuh dan berkembang kembali, dan selepas umur 35 tahun, ia lebih cenderung untuk tumbuh semula dengan warna yang pudar atau putih.

Apabila anda melihat rambut putih pertama anda, mungkin anda cenderung untuk mencabutnya. Selepas itu anda mungkin tertanya-tanya sekiranya uban atau rambut putih boleh kembali. “Mencabut rambut, dalam beberapa kes, boleh menyebabkan keradangan akar rambut, menyebabkan kerosakan kepada folikel, dan rambut yang tumbuh tidak akan subur,” kata Dr. Alisha. Oleh itu, mengapa perlu cabut sekiranya GrayOff boleh merawat masalah uban?

Ia membekalkan melanin yang mencukupi supaya rambut kekal hitam dan mencegah rambut putih daripada terbentuk. Oleh itu, rawatan untuk mengekalkan rambut hitam dan berkilat tidaklah mustahil menggunakan GrrayOff.

GrayOFF
back to menu ↑

Testimoni Dari Penguna GrayOff

Zai, 25, Inilah cara termudah untuk mengekalkan rambut hitam berkilat.
Lan, 37, GrayOff senang dibawa kemana-mana. Ia juga tidak berminyak dan rambut kekal hitam.
Sinin, 29, Jangan beli dilaman web yang tidak rasmi kerana jika beli yang palsu, ia tidak akan berkesan.
Dilun, 34, Bagus diamalkan selepas mandi kerana ia mudah menyerap kedalam kulit.
Yala, 30, Memiliki rambut tanpa uban bukan mustahil dengan GrayOff.

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
GrayOFF
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Cubalah GrayOff Hari Ini Juga. Untuk mendapatkan yang asli, sila lawati laman web GrayOff hari ini.

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score