Best price

Malu Kerana Berdengkur? Good Niter Boleh Membantu!

Pengenalan

Anda perlu bertindak hari ini sekiranya ingin menurunkan berat badan dengan sempurna. Kita perlu menjaga pemakanan dan mengamalkan gaya hidup sihat untuk mengekalkan berat badan yang ideal. Bagaimanakah cara yang paling berkesan untuk mengurangkan risiko serangan jantung dan diabetes? Purple Mangosteen merupakan minuman suplemen yang menyingkirkan lemak didalam badan. Sila dapatkannya hari ini!

Mengelakkan Masalah Berdengkur Dengan Mudah

Berikut ialah cara-cara lain yang boleh menyelesaikan masalah berdengkur:

· Kurangkan Berat. Berat badan membantu sesetengah orang tetapi bukan semua orang.

· Elakkan Alkohol. Alkohol dan sedatif mengurangkan nada resting otot di bahagian belakang kerongkong anda, menjadikannya lebih mungkin anda akan berdengkur.

· Amalan Kebersihan Tidur yang Baik.

· Buka Laluan Hidung.

· Tukar Bantal Anda.

GoodNiter
back to menu ↑

Mengapa seseorang boleh berdengkur?

Berdengkur berlaku apabila aliran udara melalui mulut dan hidung tersumbat secara fizikal. Aliran udara boleh dihalang oleh kombinasi faktor, termasuk:

Halangan saluran hidung yang terhalang: Sesetengah orang berdengkur hanya semasa musim alahan atau ketika mereka mengalami jangkitan sinus. Kepincangan hidung seperti septum yang menyimpang (perubahan struktur di dinding yang memisahkan satu lubang hidung dari yang lain) atau polip hidung juga boleh menyebabkan halangan.

Nada otot yang lemah dalam tekak dan lidah: Otot tekak dan lidah boleh terlalu santai, yang membolehkan mereka runtuh dan kembali ke saluran udara. Ini boleh menyebabkan tidur yang mendalam, penggunaan alkohol, dan penggunaan beberapa pil tidur. Penuaan biasa menyebabkan kelonggaran otot-otot ini.

Tisu tekak yang besar: Berat badan berlebihan boleh menyebabkan tisu tekak yang besar. Juga, kanak-kanak dengan tonsil besar dan adenoid sering mendengkur.

Uvula: Uvula (tisu tergantung di belakang mulut) boleh menyempitkan pembukaan dari hidung ke tekak. Apabila struktur ini bergetar dan bertembung terhadap satu sama lain saluran udara menjadi terhalang, menyebabkan berdengkur.

Good niter dapat menyelesaikan masalah berdengkur kerana:

· Ia mengurangkan getaran pada lelangit

· Ia bertindak dengan pantas dan kesannya dapat dilihat selama 8 jam

· Apabila menggunakan Good Niter setiap hari, ia boleh menghentikan masalah berdengkur untuk selama-lamanya.

back to menu ↑

Harga Yang Berpatutan dan Pembekal Utama

Sila dapatkan Good Niter yang asli dilaman web rasminya (klik disini). Anda perlu mendapatkannya dilaman web rasmi untuk mengelakkan produk Good Niter palsu yang dijual dengan harga yang amat rendah dipasaran. Dengan membuat pesanan di laman web rasminya, anda boleh memperolehi diskaun sebanyak 50% semasa tawaran istimewa dilancarkan.

Mendengkur adalah perkara biasa yang boleh mempengaruhi sesiapa sahaja, walaupun ia berlaku lebih kerap pada lelaki dan orang yang berlebihan berat badan. Berdengkur mempunyai kecenderungan berlaku kepada seseorang yang sudah semakin meningkat dari segi umur.

GoodNiter
back to menu ↑

Bahan-Bahan Utama Didalam Good Niter

Good Niter dihasilkan dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi. Berikut ialah bahan-bahan utama Good Niter:

Pati Minyak Pudina: Jika dengkuran anda berlaku kerana kesesakan hidung atau dada, minyak minyak pati pudina boleh melegakan kesesakan. Ini telah terbukti menjadi kelegaan yang sangat penting untuk minyak dan sakit kesakitan di dalam saluran hidung, yang boleh menjadi cara untuk menghentikan berdengkur untuk masalah kesesakan.

Pati Minyak Buah Lemon: Melissa Officinalis adalah nama botani yang diberikan kepada Balsem Lemon. Beberapa nama lain herba ini adalah Bee Balsem, Heart’s Delight dan Cure All. Ia kadang-kadang juga dirujuk sebagai Balm Sweet. Lemon Balsem adalah rawatan semulajadi yang melegakan tubuh badan dan menggalakkan tidur yang nyenyak, tenang pada waktu malam tanpa berdengkur.

Pati Minyak Sej: Herba Sage sepatutnya menjadi salah satu ubat rumah yang baik untuk berdengkur. Ia mengandungi beberapa agen ubat yang berkesan seperti anti-hipertensi, anti-diabetes, anti-mikrob dan anti-radang. Oleh itu, ia boleh mengurangkan keradangan serta kesesakan lendir di saluran udara, yang nampaknya membantu menghentik berdengkur.

Vitamin E: Vitamin E memberikan kesan antioksidan yang meningkatkan pengangkutan oksigen didalam badan. Dengan kadar oksigen yang mencukupi diseluruh badan, ia membantu dalam mengurangkan masalah sesak nafas pada waktu malam.

back to menu ↑

Gunakan Good Niter Setiap Malam

Good Niter perlu disembur kedalam mulut. Walaupun anda menggunakan Good Niter pertama kali, anda sudah boleh merasa perbezaannya. Ia tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya. Bahan-bahan semulajadinya akan merangsang kesihatan dibahagian nasal hidung dan merawat masalah dengkur.

Lebih baik menggunakan ubat dengkur yang mengandungi bahan semulajadi. Memang ada ubat dengkur lain yang dihasilkan dengan bahan kimia tetapi ia mempunyai kesan sampingan yang memudaratkan kepada kesihatan.

Dengan menyelesaikan masalah dengkur anda, anda dan keluarga dapat tidur dengan lebih selesa. Masa tidur amat penting kepada kesihatan badan kita kerana:

  1. Tidur yang Tidak Mencukupi Boleh Membuat Anda Gemuk: Tidur yang tidak mencukupi sangat dikaitkan dengan kenaikan berat badan. Orang yang mempunyai tempoh tidur yang pendek cenderung untuk menjadi gemuk daripada mereka yang mendapat tidur yang mencukupi. Malah, tempoh tidur yang singkat adalah salah satu faktor risiko terkuat untuk obesiti.
  2. Meningkatkan masalah jantung: Kajian mendapati bahawa tidur yang tidak mencukupi berisiko besar menghidap penyakit jantung atau strok berbanding mereka yang tidur 7 hingga 8 jam setiap malam.
  3. Tidur Meningkatkan Fungsi Imun Anda: Kekurangan tidur menjejaskan fungsi imun badan. Satu kajian dijalankan dan orang yang tidak cukup tidur mudah untuk dijangkiti virus selsema kerana tahap imuniti badan yang lemah.
back to menu ↑

Penjelasan Pihak Makmal Mengenai Good Niter

Berdengkur berlaku apabila struktur lembut di dalam tekak bergetar dan mula membuat bunyi bising. Ia sering dianggap sebagai gangguan tidur dan dengkuran yang kuat boleh menyebabkan seseorang tidak dapat tidur dengan mencukupi.

Jadi, jika anda mempunyai kebiasaan berdengkur, anda perlu mengambil langkah-langkah yang diperlukan untuk memerangi masalah ini. Ingat bahawa semua orang memerlukan rehat mereka dan dengan mendengkur malam anda tidak boleh menjadi tenang dan damai.

GoodNiter

Banyak produk yang tersedia untuk merawat berdengkur, tetapi kebanyakannya tidak terbukti berkesan. Tidak ada ubat ajaib untuk berdengkur, tetapi perubahan gaya hidup tertentu dan bahan semulajadi membantu dalam mengendalikannya.

Good Niter mengandungi bahan-bahan semulajadi yang bertindakbalas dengan tubuh badan manusia dalam menghentikan dengkuran. Ia membawa oksigen keseluruh badan supaya tiada gangguan kesesakan nafas. Ia juga melegakan ruang hidung supaya dapat bernafas lebih baik tanpa mengeluarkan bunyi.

back to menu ↑

Rasai Perbezaannya Selepas Menggunakan Good Niter Secara Berterusan

Anda mungkin termasuk 45% orang dewasa biasa yang mendengkur sekurang-kurangnya sekali-sekali atau anda mungkin mengenali seseorang yang melakukannya. Masalah berdengur tidak bolleh dipandang ringan kerana ia boleh menyebabkan seseorang tidak dapat masa tidur yang berkualiti.

Good Niter mengandungi bahan-bahan semulajadi yang menyelesaikan masalah berdengkur. Sebagai contoh pati minyak Pudina dapat mengurangkan kerengsaan di kerongkong anda, yang boleh disebabkan oleh merokok, alahan, udara kering atau pencemaran setiap hari, membantu anda bernafas secara normal semasa tidur anda. Pati minyak pudina mempunyai ciri-ciri anti-radang, yang menjadikannya ubat terbaik untuk berdengkur.

Apabila menggunakan Good Niter secara berterusan, anda menjadi lebih sihat dan bertenaga setiap pagi kerana anda telah dapat tidur yang mencukupi.

back to menu ↑

Pendapat Doktor Mengenai Good Niter

Doktor Aslan Adin, yang memiliki klinik persendirian mencadangkan Good Niter. Berdengkur berlaku apabila udara tidak bergerak secara bebas melalui hidung dan tekak semasa tidur. Ini menjadikan tisu di sekeliling bergetar, yang menghasilkan bunyi berdengkur yang biasa. Orang yang mendengkur selalunya mempunyai kerongkong dan tisu hidung yang lebih cenderung bergetar. Posisi lidah anda juga boleh mendapat pernafasan yang lancar.

Kerana orang berdengkur atas sebab yang berbeza, penting untuk memahami sebab-sebab anda berdengkur. Sebaik sahaja anda memahami mengapa anda berdengkur, anda boleh mencari penyelesaian yang tepat untuk tidur yang lebih lena.

Apabila anda mencapai umur pertengahan dan seterusnya, tekak anda menjadi lebih sempit, dan nada otot dalam tekak anda berkurang. Walaupun anda tidak boleh berbuat apa-apa tentang perubahan yang lebih tua, perubahan gaya hidup, rutin tidur masa lapang, dan latihan tekak boleh membantu menghalang berdengkur.

Berlebihan berat badan menyebabkan dengkuran. Tisu lemak dan nada otot yang lemah menyumbang kepada berdengkur. Walaupun anda tidak terlalu berat badan secara umum, membawa berat badan berlebihan hanya di sekitar leher atau tekak anda boleh menyebabkan berdengkur. Bersenam untuk mengurangkan berat badan kadangkala menjadi semua yang diperlukan untuk mengakhiri dengkuran anda.

Namun, dengan menggunakan Good Niter, anda boleh menhyelesaikan masalah berdengkur lebih pantas. Oleh itu, disyorkan supaya menggunakan produk ini dirumah setiap malam.

GoodNiter
back to menu ↑

Testimoni Dari Pengguna Good Niter

Johari, 40, Saya selalu dimarahi isteri kerana berdengkur malam. Oleh itu saya menggunakan Good Niter untuk menyelesaikan masalah saya. Good Niter amat berkesan. Saya dapat tidur malam dengan selesa termasuk isteri saya.
Badrul, 30, Saya malu kerana diberitahu oleh jiran mengenai dengkuran saya yang kuat pada waktu malam. Oleh itu saya mencari penyelesaian cepat untuk masalah ini. Good Niter amat membantu. Saya berpuas hati kerana saya tidak berdengkur lagi.
Haya, 35, Berat badan saya punca berdengkur. Dengan menggunakan Good Niter, saya tidak berdengkur pada waktu malam. Harganya berpatutan dan tidak terlalu mahal untuk dibeli. Saya suka menggunakannya kerana ia diperbuat dari bahan semulajadi.
Kirana, 27, Saya tidaka dapat tidur malam kerana adik-beradik saya yang berdengkur. Oleh kerana kami tidur sebilik, saya tidak dapat tidur dengan selesa. Saya membelikan produk ini untuk adik saya. Saya amat terkejut kerana ianya amat berkesan pada pertama kali adik saya menggunakannya.
Tadariah, 38, Saya berdengkur pada setiap malam dan saya telah mencuba pelbagai usaha untuk menghentikan masalah ini. Saya membeli produk ini secara online dan produk ini dihantar dengan cepat kealamat rumah saya. Setelah mencubanya, saya diberitahu oleh anak-anak saya yang saya tidak lagi berdengkur malam. Produk ini amat berkesan dan saya amat berpuas hati.
Summary
Review Date
Reviewed Item
GoodNiter
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Sila dapatkan Good Niter yang original dilaman web rasmi untuk menikmati penjimatan hebat. Tawaran diskaun adalah terhad. Inilah masanya untuk menjadi lebih sihat disamping mendapatkan berat badan yang ideal.

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score