Best price

Balsam FLEKOSTEELL – Ubat terbaik untuk kesakitan sendi

Masalah sakit otot dan sendi di bahagian pinggang, lutut, bahu boleh terjadi kepada semua orang malah ia tidak mengkhusus kepada orang tua yang berumur sahaja. Sakit sendi dan otot boleh menyerang sesiapa sahaja, kerana setiap manusia mempunyai struktur anatomi tubuh badan yang sama dan sesiapa sahaja berisiko mengalami masalah ini tanpa mengira faktor umur. Kebiasaannya, sakit sendi berpunca daripada kesakitan pada otot ligamen, kulit, sendi dan pangkal saraf. Sakit sendi dan otot boleh dikaitkan dengan kesan-kesan seperti kemalangan, kecederaan semasa bersukan, senaman berlebihan, mengangkat benda berat, faktor usia dan berat badan yang berlebihan.

Beli Balsam Panas FLEKOSTEEL yang original di Malaysia

Sakit sendi kesan daripada kemalangan boleh mencederakan otot dan sendi dalaman dan berupaya meningkatkan risiko pada kesakitan sendi pada masa akan datang. Kecederaan daripada aktiviti bersukan, mengangkat benda berat atau melakukan senaman secara melampau boleh mendorong kepada kesakitan sendi dan otot. Urat pada otot akan terasa sakit dan menganggu aktiviti harian yang biasa anda lakukan. Kesan daripada faktor usia juga sudah menjadi tidak asing daripada kesakitan sendi dan otot dan sering dipanggil sebagai sakit normal yang biasa dialami oleh golongan berusia. Apabila usia semakin lanjut, kartilaj menipis, kekuatan otot dan sendi berkurangan dan menyebabkan kesakitan pada sendi-sendi. Selain daripada itu, faktor daripada berat badan berlebihan juga mendorong kepada masalah pada otot dan sendi yang akan memberi tekanan dibahagian sendi dan kesannya adalah amat menyakitkan kepada mereka yang mengalami masalah berat badan berlebihan. Antara gejala awal yang menunjukkan anda mengalami sakit sendi ialah:

 • Mudah berasa kejang dan tegang pada bahagian sendi (bahu, pinggul, lutut)
 • Rasa lenguh dan kebas yang berpanjangan
 • Rasa bengkak pada sendi
 • Apabila bergerak terasa sakit pada sendi
 • Terdapat bunyi yang berkeriuk pada sendi apabila bergerak
Flekosteel
back to menu ↑

Cara untuk menempah Balsam Panas FLEKOSTEEL

Sekiranya anda merasa salah satu daripada gejala di atas adalah digalakkan untuk anda mencuba Balsam panas FLEKOSTEEL yang dapat melegakan simptom-simptom sakit otot dan sendi yang anda alami sekarang ini. Balsam panas Flekosteel secara pantas menyerap ke dalam kulit dan meningkatkan peredaran aliran dalam darah bagi membolehkan nutrient dapat sampai kesemua bahagian. Ia juga dapat menyingkirkan toksin yang dikeluarkan pada sel lapisan kulit.

back to menu ↑

Bagaimana Balsam FLEKOSTEEL berfungsi?

Fungsi Balsam panas FLEKOSTEEL yang utama adalah melegakan kesakitan pada sendi dan otot yang mana ia adalah sesuai digunakan oleh pelbagai lapisan umur kecuali pada bayi. Antara kelebihan dan fungsi-fungsi utama balsam panas FLEKOSTEEL adalah:

 • Menghalang kesakitan pada sendi berpanjangan
 • Bertindak dalam mengaktifkan semula tisu pada bahagian sendi yang sakit di samping mempercepatkan pemulihan dan pertumbuhan tulang sendi yang cedera
 • Memulihkan otot-otot yang mengalami kekejangan serta sakit sendi dalam keadaan normal
 • Melegakan bengkak sendi dan memulihkan keradangan otot
back to menu ↑

Berapa harga Balsam panas FLEKOSTEEL

Harga Balsam FLEKOSTEEL dan di mana boleh dibeli? [Balsam FLEKOSTEEL hanya boleh di dapati di laman web rasmi dengan kadar diskaun 50%]

Flekosteel

Balsam panas FLEKOSTEEL merupakan produk yang dapat melegakan kesakitan pada otot dan sendi. Produk ini tidak dijual di mana-mana farmasi kesihatan atau laman web jual beli online seperti di Amazon, ebay atau di Lazada. Balsam panas FLEKOSTEEL hanya boleh didapati melalui laman web rasmi dengan kadar diskaun 50%.

Promosi terhad sedang berlangsung sekarang dengan kadar 50% hanya melalui belian di laman web rasmi sahaja. Harga sebenar balsam panas FLEKOSTEEL ialah RM358.00. Selepas diskaun harga melalui laman web rasmi, anda Cuma membayar pada harga RM179.00 sahaja! Dapatkan segera!! Sementara promosi terhad dijalankan!!

back to menu ↑

Komposisi kandungan Balsam FLEKOSTEEL

Bahan yang terkandung di dalam Balsam panas terdiri daripada 100% ramuan herba semula jadi yang memberi kesan yang efektif dalam merawat sakit sendi dan otot. Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam balsam panas FLEKOSTEEL adalah:

 • Ekstrak Badiaga – Berasal daripada tumbuhan herba. Fungsinya yang bersifat anti-radang dapat menyembuhkan kesakitan pada kulit dan sendi di samping kebolehannya dalam mempengaruhi hematoma. Ia bertindak dalam merangsang bekalan darah ke tempat yang sakit untuk memulihkan bahagian tersebut.
 • Ekstrak tumbuhan Basketplant – Sejenis flavonoid daripada tumbuh-tumbuhan. Basketplant dapat mengurangkan gejala pembengkakan dan keradangan di samping mempunyai efek analgesik dan mengembalikan proses metabolik dalam tisu darah.
 • Minyak Lada Cayenne – Memberikan efek panas untuk melegakan kesakitan sendi dan otot. Lada Cayenne digunakan untuk rawatan radikulitis, neuralgia dan sakit daripada proses keradangan. Ia dapat memperbaiki aliran darah bagi tisu yang telah rosak akibat kecederaan dan melegakan kesakitan.
 • Minyak Fir dan Minyak kayu putih – Sejenis bahan herba yang mengaktifkan proses metabolik, bersifat antibakteria dan memberikan aroma yang menyenangkan.
 • Minyak Halia – Memberikan kesan tonik pada kulit serta tisu sekitarnya di samping merawat atritis dan bersifat sebagai pembasmi bakteria yang terbaik. Dapat melegakan kekejangan otot.
 • Minyak kayu manis – Herba yang digunakan secara luaran untuk merawat reumatisme, sakit sendi dan kekejangan otot. Campuran minyak kayu manis di dalam ramuan flekosteel menjadikan balsam ini berangin, dan mengimbangi kesan daripada bahan minyak lada cayenne.
 • Minyak Rosmary – Minyak rosmary memberikan kesan yang menenangkan, dapat memperbaiki peredaran darah dan mengurangi kesakitan pada sendi dan melegakan rasa nyeri pada otot. Meningkatkan faktor penyembuhan dan jaringan saraf.
 • Minyak Jagung dan Minyak kacang soya – Bertindak sebagai pelembut kulit dan memudahkan penyerapan khasiat ke dalam kulit
 • Minyak Kapur Barus – Agen penghilang keradangan yang sangat efektif dan memberi kesan yang hangat di samping ia digunakan untuk merawat bronkitis.
 • Betaina dan Urea – Merangsang peningkatan kesan pemulihan kepada sakit sendi dan otot dengan lebih efektif.

back to menu ↑

Bagaimana menggunakan Balsam panas FLEKOSTEEL

Arahan – Bagaimana cara penggunaan Balsam FLEKOSTEEL?

Cara penggunaan Balsam panas FLEKOSTEEL adalah seperti berikut:

 • Sekiranya anda kerap bersukan, sapukan Flekosteel pada tempat yang sering berasa sakit sebelum melakukan aktiviti sukan.
 • Bagi menghilangkang rasa kesakitan sendi dan di bahagian otot yang kian terasa. Sapukan balsam Flekosteel pada bahagian yang terasa sakit disusuli dengan urutan secara perlahan-lahan. Sapu dan urut dengan Flekosteel sebanyak tiga kali sehari untuk kesan pengurangan sakit yang maksimum.
 • Semasa mengurut di tempat yang berasa sakit, pastikan kering dari sebarang kotoran. Jika terdapat luka, pastikan luka tersebut telah kering.
 • Anda juga boleh sapukan balsam panas FLEKOSTEEL di bahagian-bahagian tubuh lain yang juga berasa lenguh dan tegang kerana ia dapat mengurangi kesan tersebut.
Flekosteel
back to menu ↑

Balsam panas FLEKOSTEEL Sebenar

Kajian Klinikal Balsam FLEKOSTEEL

Hampir 85% daripada pengguna Flekosteel yakin dengan hasil selepas penggunaan balsam panas FLEKOSTEEL. Hasil daripada kajian klinikal juga menunjukkan kombinasi bahan-bahan yang terkandung di dalam flekosteel adalah berkesan dalam merawat sakit dan otot, malah berupaya melegakan kekejangan otot bagi mereka yang sering melakukan aktiviti sukan ekstrem.

Adakah Balsam FLEKOSTEEL merupakan produk tiruan?

Balsam panas FLEKOSTEEL adalah ramuan 100% daripada tumbuh-tumbuhan dan herba. Ia adalah produk asli buatan tempatan dan boleh didapati melalui laman web rasmi produk sahaja bagi mengelakkan sebarang peniruan produk. Balsam panas Flekosteel terbukti adalah produk yang berkesan tanpa mengalami sebarang kesan sampingan ke atas pengguna. Sebarang peniruaan produk daripada pihak yang tidak bertanggungjawab akan dilaporkan kepada pihak yang berkuasa.

back to menu ↑

Balsam panas FLEKOSTEEL Tiruan

Hasil penggunaan Balsam FLEKOSTEEL

Balsam panas FLEKOSTEEL adalah sangat mudah digunakan sama ada di rumah, di tempat kerja atau di mana sahaja anda berada. Selepas penggunaan balsam panas FLEKOSTEEL ini anda akan dapat merasakan kesan yang positif dan kelegaan daripada kesakitan sendi dan otot. Memberikan kesan hangat yang menenangkan pada bahagian yang berasa sakit dan lenguh. Di samping itu balsam panas FLEKOSTEEL ini juga dapat menyembuhkan kecederaan otot dalaman akibat daripada kekerapan melakukan aktiviti sukan lasak. Berfungsi memberi kelegaan pada otot dan sendi walau di mana anda berada.

back to menu ↑

Ulasan doktor tentang Balsam panas FLEKOSTEEL

Ulasan Doktor

Balsam panas FLEKOSTEEL sangat berkesan digunakan untuk kegunaan luaran tanpa sebarang kesan sampingan. Menurut pesakit saya, ia dapat melegakan kesakitan pada otot dan sendi menjadikan pergerakan mereka lebih mudah dan tidak terbatas disebabkan masalah otot yang mereka hadapi. Saya mengesyorkan kepada mereka yang mengalami tanda-tanda masalah sakit sendi dan otot malah mereka yang kerap melakukan aktiviti lasak untuk kegunaan harian.

Dr. Fazri Hisham

Pakar Perubatan Malaysia (13 Tahun Pengalaman)

Flekosteel
back to menu ↑

Ulasan baik dan buruk pengguna Balsam panas FLEKOSTEEL

Ulasan pengguna Balsam FLEKOSTEEL

Antara banyak-banyak krim panas untuk legakan sakit-sakit sendi, saya dah cuba FLEKOSTEEL memang terbaik hasilnya. Ibu-bapa saya juga menggunakannya aktiviti luar seperti berjogging, berkebun dan mengemas rumah. Hanya sapu di tempat bahagian yang sakit cepat saja kesakitan hilang dan lega.

Badriyah, Kuala Selangor

Saya selalu lenguh-lenguh di bahagian leher dan bahu sebab kerja terlalu kuat di depan komputer. Kadang-kadang rasa sakit yang teramat sampai saya sendiri tak dapat menanggungnya. Kawan saya perasan sakit saya dan memberi saya FLEKOSTEEL. Rasanya selepas guna memang sangat legaa! Saya tanya di mana dia beli, dia tunjukkan laman web flekosteel dan saya telah beli secara online untuk kegunaan di rumah dan di mana saja. Terima kasih Flekosteel!!

Farah Adila, Ipoh, Perak

Seluruh keluarga saya pengguna setia Flekosteel, dah lama kami gunakan Balsam panas ni untuk kegunaan harian. Kesannya selepas sapu dengan flekosteel memang rasa sangat lega di bahagian sakit dan bengkak. Adik saya pula sebelum pergi main bola sepak dengan kawan-kawan dia akan sapu balsam flekosteel untuk elak bengkak-bengkak kaki selepas bermain. Ibu saya yang menyuruh dia lakukan. Dan hasilnya memang ajaib, dah tak rasa sakit-sakit dilutut dan buku lali selepas bermain bola sepak!

Aina Redhuwan, Pulau Pinang

Summary
Review Date
Reviewed Item
Flekosteel
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Walaupun Balsam panas FLEKOSTEEL berkesan merawat sakit sendi dan otot dan memberikan kelegaan selepas penggunaan pertama, terdapat kontraindikasi yang perlu diambil perhatian. Balsam panas Flekosteel tidak sesuai digunakan untuk ibu yang mengandung, sedang menyusu badan dan digunakan ke atas bayi atau kanak-kanak yang mesih kecil. Ia juga tidak boleh digunakan untuk merawat luka yang terbuka. Pastikan luka tersebut telah kering dan sembuh. Jika tidak ia akan memberi kesan sensasi seperti terbakar pada bahagian yang sakit.

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score