Best price

Susah Turun Berat? Bentolit Kan Ada!

Kehilangan berat badan sebagai sebahagian daripada pengurusan berat badan adalah penting kerana berat badan yang tidak terkawal adalah tidak baik untuk kesihatan anda. Berat badan berlebihan meningkatkan risiko keadaan kesihatan seperti masalah jantung, tekanan darah tinggi, diabetes jenis 2 dan jenis kanser tertentu. Dan beberapa negara di dunia juga bermasalah dengan peratus penduduk obesiti yang tinggi.

Adakah anda tercari-cari produk yang sesuai untuk menurunkan berat badan?Anda perlu mencuba Bentolit, supplemen terkini yang diuji secara saintifik. Sila baca lanjut disini.

Perlulah berhati-hati apabila memilih produk kerana produk yang salah boleh menyebabkan sakit pada sendi akan menjadi lebih teruk. Untuk merawat sakit pada sendi yang mengganggu, disyorkan untuk mencuba Artropant yang berkesan ini. Krim ini amat mudah untuk digunakan, senang dibawa dan mudah disimpan. Mengapa perlu gunakan krim Artropant yang terbaik ini? Sila baca selanjutnya disini:

1) Menghilangkan 10Kg dalam masa sebulan!

Bentolit merupakan supplemen yang pantas bertindak. Ia telah dikaji dan dihasilkan secara saintifik untuk mengurangkan berat badan yang degil. Salah satu sebab utama mengapa begitu banyak orang tidak dapat mencari cara berkesan untuk menurunkan berat badan bukanlah kerana mereka kurang bersenam atau tiada masa untuk bersenam tetapi kerana bahagian badan yang tertentu mengambil masa lebih lama untuk mencairkan lemaknya seperti perut, punggung, dan paha. Contohnya, lemak perut sukar dihilangkan kerana 3,500 kalori sama dengan kira-kira 2kg lemak. Untuk kehilangan 1 paun seminggu, anda perlu menghapuskan kira-kira 500 kalori dari diet harian anda seperti minuman manis dan makanan tinggi karbohidrat. Inilah cara anda mengurangkan berat badan dengan cara mengurangkan diet. Otot mempunyai jisim lebih berat daripada lemak, jadi walaupun anda kelihatan kecil,ia mungkin tidak menunjukkan kadar berat badan yang rendah pada alat penimbang. Oleh itu, bukan berat daripada otot yang dirisaukan, tetapi berat daripada lemak yang memerlukan perhatian.

2) Proses detoksifikasi yang menyingkirkan cecair berlebihan

Minum air ialah cara yang membantu untuk mengurangkan berat badan dengan mengurangkan jumlah makanan yang digunakan. Walau bagaimanapun, badan mempunyai keupayaan terhad untuk menggunakan dan menampung air. Sekiranya air yang diminum melebihi kapasiti ini, tubuh tidak dapat lagi mengeluarkan air tambahan dan ia akan menyebabkan kenaikan berat badan. Keadaan seperti ini dipanggi Berat Air. Berat air merupakan mana-mana air tambahan di dalam badan disebut secara berlebihan. Apabila air digabungkan untuk membina badan, ia boleh menyebabkan kembung dan badan membesar, terutamanya di bahagian perut, kaki, dan lengan. Tahap air boleh membuat berat badan seseorang berubah sebanyak 2 hingga 4 paun dalam satu hari. Jumlah air yang terlalu tinggi dalam tisu badan menyebabkan badan membengkak dan meningkatkan tekanan pada kapilari darah. Dengan menggunakan Bentolit, anda boleh menyingkirkan air berlebihan ini kerana bentolit mengaktifkan proses detoksifikasi.

Bentolit

3) Meningkatkan Metabolisma

Tidak dinafikan metabolism mempengaruhi berat badan. Sekiranya metabolisme anda “tinggi” (atau cepat dalam menghuraikan makanan), anda akan membakar lebih banyak kalori samada semasa rehat atau semasa aktiviti. Metabolisme tinggi bermakna badan anda menghuraikan makanan dengan cepat untuk dijadikan tenaga. Itu sebabnya sesetengah orang boleh makan lebih banyak daripada yang lain tanpa peningkatan berat badan seperti ahli sukan, buruh kasar, dan mereka yang bekerja dengan aktif. Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, sekiranya mereka mempunyai kadar metabolisme yang rendah, mereka mempunyai kadar penurunan berat badan yang lebih lambat. Oleh itu, dengan menggunakan Bentolit, masalah ini dapat diatasi.

back to menu ↑

Harga Yang Berpatutan dan Pembekal Utama

Sila dapatkan supplemen penurun berat badan Bentolit yang asli dilaman web rasminya (klik disini). Mengapa di laman web rasmi? Kerana hanya disana produk yang asli dijual. Dengan membuat pembelian secara online di laman web rasminya, anda boleh menikmati diskaun sebanyak 50% semasa tawaran istimewa dilancarkan.

Dengan memesan secara online, anda boleh mendapatkan produk ini dengan harga RM179 sahaja dari harga sebenar, RM 358. Dapatkan produk yang berkualiti, asli, dan produk ini akan dihantar kedepan rumah anda dengan bungkusan yang selamat.

back to menu ↑

Faktor-Faktor Kenaikan Berat Badan

Terdapat banyak faktor kenaikan berat badan yang tidak disangka-sangka selama ini. Apakah faktor berat badan yang anda tahu? Sila semak lanjut pada maklumat dibawah.

1) Genetik

Terdapat kajian saintifik menunjukkan bahawa genetik memainkan peranan dalam obesity dan kenaikan berat badan. Genetik dapat secara langsung menyebabkan obesiti dalam gangguan atau sistem badan yang tidak stabil yang tertentu seperti sindrom Bardet-Biedl dan sindrom Prader-Willi. Walau bagaimanapun genetik tidak selalu meramalkan tahap kesihatan masa depan dengan tepat. Genetik yang semulajadi digabung dengan tingkah laku yang tidak dikawal juga menyebabkan seseorang mengalami berat badan berlebihan.

2) Makanan Ringan

Kebanyakan makanan segera mengandungi sejumlah besar gula, lemak dan karbohidrat dan kurang mineral dan vitamin. Ini bermakna anda telah mengambil sejumlah besar kalori yang tidak sihat dalam bentuk makanan segera yang membawa kepada penambahan berat badan dan akhirnya obesiti berlaku. Makanan ringan bukan sahaja digemari orang dewasa, tetapi kanak-kanak juga menggemari makanan ringan. Ia menyebabkan obesity berlaku ketika masih muda.

Bentolit

3) Insulin

Hormon insulin juga boleh menyebabkan kegemukan. Insulin juga dikenali sebagai gula didalam darah. Hormon ini membantu sel badan untuk menyerap glukos. Apabila kadar glukos yang diserap amat tinggi pada sel badan, ia akan ditukar kepada lemak. Penukaran ini akan menyebabkan jumlah lemak bertambah dan berlaku obesiti.

4) Ubat-Ubatan

Sesetengah ubat meningkatkan selera makan. Oleh itu, anda semakin berselera untuk makan lebih dan berat badan semakin meningkat. Selain daripada itu, sesetengah ubat menyebabkan kadar metabolisma badan menurun. Ia menyebabkan proses membakar kalori agak perlahan. Ubat-ubatan ini ada diantaranya yang terkenal ialah insulin kerana ia meningkatkan penyimpanan lemak.

5) Kurang Tidur

Kekurangan tidur akan menyebabkan perubahan kepada hormon yang khusus dalam mengawal kelaparan dan selera makan. Leptin hormon menghentikan selera makan dan menggalakkan tubuh untuk menggunakan tenaga. Apabila seseorang kekurangan tidur ia membuatkan seseorang lebih cenderung untuk makan lebih banyak. Apabila seseorang mengambil kalori berlebihan pada waktu malam, amalan ini boleh menyebabkan peningkatan berat badan.

6) Porsi Makanan

Saiz hidangan adalah faktor penting dalam menetukan berat badan anda. Anda harus membandingkan jumlah makanan yang biasanya anda makan kepada saiz hidangan yang telah dicadangkan oleh pihak kementerian kesihatan. Jumlah hidangan atau bahagian besar boleh menyebabkan kenaikan berat badan. Sekiranya porsi makanan diambil tidak seimbang dengan keperluan badan, semakin banyak kalori yang anda makan. Situasi ini akan menyebabkan badan semakin membesar dan menjadi obesiti.

7) Metabolisma

Kadar metabolisma mempengaruhi berat badan. Metabolisme adalah jumlah kalori yang dibakar oleh badan dalam proses pemecahan makanan. Semakin tinggi metabolisme anda, lebih banyak kalori yang dibakar. Anda perlu membakar lebih banyak kalori daripada yang anda gunakan untuk mengurangkan berat badan dengan sepenuhnya. Metabolisme mempengaruhi penurunan berat badan kerana makan yang diambil ditukar dengan kadar segera untuk dijadikan tenaga, oleh itu tiada lemak lebihan disimpan.

8) Ketagihan Makanan

Dalam sesetengah kes yang berlaku didunia, obesiti juga disebabkan oleh ketagihan makan hedonik yang merampas rangkaian ganjaran otak. Seperti ubat ketagihan, makan berlebihan mencipta umpan berulang di pusat ganjaran otak — oleh itu semakin banyak yang anda makan, lebih banyak lagi yang anda inginkan, dan semakin sukar bagi anda untuk memuaskan keinginan itu sehingga tidak sedar betapa banyak yang telah anda makan.

back to menu ↑

Bentolit Yang Berkesan Dengan Hebat

Menurunkan berat badan mempunyai cara berbeza apabila kita mempunyai punca yang berbeza. Adakah anda berminat untuk menurunkan berat badan dengan pantas tanpa menyebabkan kelaparan? Gunalah Bentolit! Ia sejenis minuman menurunkan berat badan dengan kadar cepat.

Bentolit membersihkan sistem penghadaman dan menggunakan proses detoksifikasi untuk menyihatkan dan menurunkan berat badan. Inilah mengapa ia boleh mengurangkan berat badan sepantas 7 hari. Ia juga menghilangkan masalah seperti masalah pencernaan, pedih ulu hati, kembung perut, rasa tidak selesa pada perut, mual, dan ketagihan makanan.

Jika dibandingkan dengan harga Bentolit dengan pembedahan atau sedutan lemak, harganya jauh berbeza! Anda boleh berjimat dan menyihatkan badan anda dengan pantas. Oleh itu, jangan tunggu lagi, sila buat pesanan anda disini.

Bentolit
back to menu ↑

Apa Kata Makmal Mengenai Bentolit

Bentolit ialah minuman suplemen untuk menguruskan badan. Satu kajian makmal telah dijalankan untuk menguji keberkesanan Bentolit.

10 orang sukarelawan dipilih. Mereka diberikan Bentolit untuk mengurangkan berat badan selama seminggu. Mereka boleh bersenam atau tidak. Mereka juga boleh mengambil makanan kegemaran mereka asalkan tidak berlebihan.

Selepas 2 minggu, rekod harian penggunaan Bentolit diambil dan dianalisa. Keputusan yang memberangsangkan telah diterima. Diantara hasil yang ditemukan ialah:

1. Semua sukarelawan berjaya menurunkan berat badan.

2. Semua sukarelawan tidak merasa lapar semasa mengamalkan minuman tersebut dan mereka berjaya mengawal nafsu makan dengan baik.

3. Mereka merasa sistem pencernaan mereka lancar dan mereka tidak perlu mengambil ubat-ubatan.

4. Minuman ini tiada rasa yang pelik dan mereka amat menggemarinya.

5. Kesan detoks tersebut membuatkan badan mereka terasa ringan dan mereka dapat bekerja dengan lebih baik sepanjang hari.

6. Perubahan yang ketara dapat dilihat pada perut dan peha. Badan mereka susut sama sekali.

back to menu ↑

Bentolit Mudah untuk Digunakan

Tiada yang rumit dalam penggunaan Bentolit. Anda cuma perlu mengambil supplemen ini mengikut arahan pada label. Rasanya juga amat lazat dan tiada rasa yang pelik. Baca lanjut disini!

1) Bancuh terlebih dahulu

Bentolit ialah sejenis minuman, oleh itu masukkan 2 sudu the serbuk minuman Betolit dan bancuh dengan air didalam cawan

2) Gunakan 200ml air

Ya, cuma perlu 200ml air untuk membancuh Bentolit. Anda boleh menggunakan air suam ataupun menggunakan susu skim kegemaran anda.

3. Pastikan kacau sebati

Untuk melarutkan minuman, sila kacau sehingga sebati. Anda perlu membiarkan minuman selama 10 minit kemudian kacau sekali lagi.

4. Diminum diwaktu pagi

Minum Bentolit pada waktu pagi. Ia boleh menjadi sarapan yang baik buat anda.

back to menu ↑

Pendapat Doktor Mengenai Bentolit

Doktor Azizah, yang memiliki klinik swasta di ibu negara tidak ragu untuk mencadangkan sesiapa yang mengalami masalah berat badan untuk menggunakan Bentolit. Ramai yang berjaya menurunkan berat badan dengan cara pembedahan namun ia menelan kos yang tinggi.

Bentolit mempunyai bahan utama yang unik iaitu tanah liat yang bernama Bentonit. Ia juga dikenali untuk membantu melegakan masalah pencernaan dan sakit perut akibat sembelit, IBS dan loya dengan membersihkan toksin yang berada dalam perut, bahan kimia, kekotoran dan logam berat. Serbuk Bentonite inilah yang menjadi bahan utama Bentolit yang boleh menjadi tambahan harian yang baik untuk minuman pagi atau smoothies anda.

Bagi seseorang yang ingin menjalankan pmbedahan seperti liposuction, anda boleh merujuk kepada pakar sekali lagi sekiranya ada cara lain sebagai penyelesaian penurunan berat abdan anda. Anda tidak perlu menghabiskan wang ringgit sekiranya minuman Bentolit ini dapat menyelesaikan masalah obesity. Ia lebih senang untuk digunakan tanpa memebri kesan sampingan. Cara ini lebih baik daripada anda menanggung kos yang mahal dan proses penyembuhan yang lama.

Sakit pada sendi dan keletihan berpunca daripada masalah berat badan berlebihan, kegiatan sukan yang ekstrim, pengambilan makanan yang tidak berkhasiat seperti makanan ringan, dan juga kerja-kerja berat yang tidak sihat untuk badan. Apabila anda mengalami situasi ini, anda perlu memastikan supaya anda mengamalkan cara hidup sihat supaya penyakit pada sendi dan otot dapat dielakkan walaupun diusia yang masih muda. Selain sakit sendi, berat badan yang berlebihan juga punca keyakinan diri tidak menyerlah. Anda akan menjadi sensitif kerana anda malu dengan bentuk badan yang tidak sihat dan gemuk. Oleh itu, menurunkan berat badan bukan sahaja untuk kesihatan fizikal tetapi juga kesihatan mental anda.

Tanah liat bentonit telah dikaji secara saintifik dan didapati mampu menyerap toksin didalam sistem badan. Bentonite juga telah terbukti menjadi bahan penyembuhan yang berkesan pada kulit anda dan kadang-kadang digunakan dalam krim untuk merawat ruam lampin dan masalah kulit. Ini juga kelebihan Bentonit dalam kecantikan. Oleh itu, dengan pelbagai kajian yang telah membuktikan keberkesanan Bentolit dalam penurunan berat badan, jangan lupa mengambil peluang ini untuk menjadi lebih sihat dan mendapatkan tubuh yang lebih menawan.

Bentolit
back to menu ↑

Testimoni Dari Pengguna Suplemen Bentolit

Zaki, 25, Masalah kegemukan bukan lagi penghalang saya untuk bersukan setelah mencuba Bentolit. Ia menunrunkan berat badan dengan pantas.
Edmund, 37, Saya amat berpuashati dengan rasa Bentolit kerana ia tidak mempunyai rasa ‘tanah’ yang dikatakan. Ianya lazat walaupun dicampurkan dengan susu.
Aziz, 34, Saya berjaya mengurangkan berat badan dengan cepat tanpa berasa lapar sepanjang hari. Saya amat mengagumi produk ini.
Masran, 41, Saya syorkan kita semua berjimat dan menggunakan produk yang berkesan seperti ini.
Suri, 29, Saya amat memuji produk ini kerana ia berkesan walaupun untuk masalah berat badan dan ketagihan makanan yang kronik.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Bentolit
Author Rating
51star1star1star1star1star
9.8 Total Score
Ringkasan

Sila dapatkan produk hebat ini dilaman web rasmi sahaja untuk menikmati penjimatan Bentolit yang menarik. Tawaran diskaun adalah terhad kepada pelanggan yang membuat pesanan. Jangan tangguh lagi! Inilah masanya untuk mengelakkan masalah berat badan anda menjadi penghalang aktiviti harian! Jangan segan-segan hubungi kami ya.

Keberkesanan
10
Ulasan doktor
10
Keputusan selama 1 bulan
10
Pengeluar yang boleh dipercayai
10
Harga adalah tinggi
9
Komposisi semula jadi
10
Add your review  |  Read reviews and comments
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Your total score